Distress Oxide på Gloss Paper

Distress Oxides kan användas till många tekniker och det kommer säkert dyka upp en hel del inspiration och tips här i bloggen de kommande veckorna. Jag gjorde ett födelsedagskort till min ena brorsdotter och använde mig av distress oxides på gloss-papper för att kunna skära ut lite roligare dekorationer till kortet. Min första tanke var att matcha färgerna i det mönstrade pappret jag valt men i slutet blev det en variant med lite röda och rosa nyanser istället.

Så här ser kortets framsida ut och det är färgerna på ballongerna jag försökte efterlikna. Fåglarna är stämplar från Stamping Bella och heter Bubble chicks.

På insidan av kortet har jag gjort en liten popup box med olika glassar och dekorationer från Lawn Fawn (Here’s the scoop och Sweetest flavor). Dessa är färglagda med promarkers (liknande Altenew Markers eller Copics).

Ordet grattis är utstansat med Altenews Fine Alphabet dies i pappret jag gjorde med Distress Oxides och likaså ballongerna från Lawn Fawns set Party Balloons.

Själva pappret gjorde jag med sk. ink smooshingRangers Gloss Paper som jag lät torka mellan lagren färg. Jag lät pappret torka ordentligt när jag var klar och tog lite Distress Micro Glaze på en blender och gnuggade in över hela pappret. I och med detta så försvinner det lite matta i färgen och slutresultatet blir superläckert där man ser alla lager tydligare och färgerna blir klarare.

I bilden nedan ser du skillnaden tydligare där jag använt samma teknik på ett vanligt akvarellpapper (detta från canson) men utan Glaze på slutet.


Gloss paper och micro glaze till vänster, akvarellpapper till höger.

Vill du se en video med denna teknik så har jag ett par förslag nedan.

Tim Holtz själv demonstrerar:

Och en annan video med text (på engelska) som förklarar steg för steg:

 

Hoppas detta inspirerar till lite experiment med Distress Oxides och olika sorters papper. Det är även kul att använda på mörka papper!

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

1 reaktion på ”Distress Oxide på Gloss Paper

Lämna ett svar