1 design – 4 kort

Vad tiden går, redan november… och dags för nytt tema; blå/blue. Egentligen tycker jag det är lite skönt med november för nu kommer min favoritperiod; julkorten/vinterkorten. Tänkte visa er hur man kan ta samma design och genom att ändra små delar ändå skapa 4 ganska olika kort. Med tanke på temat så blir det mycket blått;

Till mina kort så har jag använt mig av;

Jag började med ink blending på 4 släta vita cardstock. Skapade lite snö med hjälp av vit färg som jag stänkte på med en pensel. För att inte skvätta ned över hela pysselbordet med min ”snö” så tog jag faktiskt mina bakgrunder till badkaret (som var torrt) och skvätte där i. Med tanke på att färgen är vattenbaserad så är det enkelt att tvätta bort.

Stämplade sedan min kanin på Neenah cardstock med Memento Tuxedo black ink och färglade dem med mina alkoholbaserade pennor. Klippte sedan ut mina kaniner för hand. Så pilligt men det går ändå bra om man har en bra sax.

Nästa steg blev till att bestämma designen. Jag valde att ha med berg, träd och snö i min layout och gjorde dessa av vit cardstock med hjälp av Lawn Fawns border dies. Dags för montering och göra korten lite olika;

Här är alla delar monterade direkt på bakgrunden med lim förutom kaninen som är lite höjd på med hjälp av 3D foam tape.

Nästa kort ut är monterat på samma sätt som det ovan förutom att jag lagt designen vertikalt. Med tanke på att det blev väldigt mycket himmel så valde jag att lägga hälsningen stämplad där istället (heat embossad med vitt embossingpulver).

Nästa kort ut är ett slider kort. Här har jag gjort en bana i den nedersta snöbanken med hjälp av Lawn Fawn Slide on over dies. Den nedersta panelen är monterad med 3D foam tape och kaninen sitter monterad med lim på en My Favorite Things Spin & Slide disc som i sin tur sitter på en pappersbit. Spin & Slide disc är egentligen bara en liten plastplutt (som för övrigt ser ut som en tablett typ Alvedon) som gör det enkelt att skapa ett slider element. Om man inte har sådana så kan man använda sig av lite 3D foam tape och ett litet mynt, Babsan har förklarat hur i detta inlägg.

För att få kaninen att enkelt glida fram och tillbaka i sin bana så har jag använt rikligt med EK Success Powder tool som gör den extra halkig.

Sista kortet ut är ett skakkort (shaker card);

Här ville jag få baksidan att följa med på ramen så jag klistrade bergen på bakgrunden och använde sedan en Stitched rectangle die från Lawn Fawn. På ramen monterar man sedan någon form av genomskinlig plast. Jag har använt mig av overhead-papper och sedan fäster man ett dubbelt lager av 3D foam tape runt hela ramen.

På den inre panelen har jag monterat snöbanken med träden och kaninen.

Det gäller att få till rejält med snö, det ska kännas att det är vinter.

Jag tycker alltid det är lite svårt att veta hur mycket ”skakmaterial” man ska ha i korten för att det ska bli bra. Verkar nog att kommit fram till att det verkligen ska vara MASSOR. Inget ”less is more” här inte utan ös på! Viktigast att tänka på är att dubbla 3D foam tape som ramen är monterad på så att materialet får plats samt att det ska gå enkelt att skaka. Kan verkligen rekommendera att använda EK Success Powder tool på kanterna runt 3D foam tape så att det inte fastnar material där i onödan.

Skriv gärna i kommentarerna om ni skulle vilja ha en mer ingående guide i hur man gör ett slider-kort eller ett shaker-kort.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar