Julstämplarnas julstämpel

Det är likadant varje år. Med slokande öron (tänk ledsen vädurskanin) går jag besviket och tänker att i år kom det ingen julstämpel som var det där lilla extra. Och varje år kommer den sedan som från ingenstans: favoritstämpeln som kommer att pryda de flesta av mina julkort. I år är det ”Christmas arrengement” från Penny Black.

Det första kortet har jag helt skamlöst kopierat från Jill Foster som gör Youtube-videos för Penny Black. Men när man faller handlöst för en design så är det inte mycket att göra annat än att härma. Har stämplat med Memento-dyna, färglagt med Copics och färgpennor, använt en Lawn Fawn-die och gjort ramen med Antique linen distress ink och mini ink blending tool. Jag har duttat lite vitt för highlights med Uni-Ball signo broad white, bästa bästa bästa vita pennan. Till sist svarta stänk med Dylusions black marble spray.

Det andra kortet är busenkelt och snabbt att göra. Jag har stämplat med Versamark-dyna, embossat med Gold tinsel från Ranger, sprayat shimmerspray och embossat min text, som är från Lawn Fawns superba lilla set med julhälsningar, innan jag fäste remsan med 3d-kuddar och petade dit lite bling.

På det tredje kortet har jag testat att färglägga med färgpennor på Kraft cardstock. Dark kraft smoothies från Bazzill har en supersnygg brun-beige nyans. Har gjort vita högdagrar här också och gjort en kortbas av röd cardstock. Även detta kort fick shimmerspray som finish.

Fjärde och sista kortet är färglagt med copics på Neenah cardstock, precis som det första. Här gjorde jag dock en liten ram med guldfärgad foliecardstock med linnestruktur.

Det finns alltså många sätt att använda denna lilla guldklimp till stämpel. Vilken julstämpel blir årets favorit för dig? Ha det gott! /Hanna

Inläggsförfattare: Hanna

Crazy cat lady som pluggar till journalist och dricker oförsvarliga mängder kaffe. Förälskad i Mama Elephant-stämplar och har ett Lawn Fawn-återfall. Sjukligt begär efter 6"-block och lever efter devisen: Den som har flest prylar när den dör vinner.

Lämna ett svar