Something blue!

I november kör vi tema blått och lite försmak av julen, du är väl igång med julkorten? Varje gång jag blir stressad över dem påminner jag mig själv om att det är ganska långt kvar till jul och att det bara är i pysselvärlden det har matats på med julinspiration i form av papperskollektioner att ta ställning till – sedan i somras. Så en del av min hjärna känner att julen redan varat fram till påska. 😉

Idag bjuder jag på några kort som den uppmärksamme kanske sett i webshopen tidigare. Det är kort jag publicerat som reklam för den PB/Vinterlandskapskurs jag ska hålla. Kursen blev poppis och full på nolltid, missade du chansen kanske det kan komma ett tillfälle till.

Första kortet har jag inspirerats och härmat Jill Fosters fantastiska kort. Granen är från Penny Black och väldigt stor men ack så snygg! Älskar den! Hoppas de släpper den i lite mindre versioner senare. Även texten är från PB. Bakgrunden är gjord med distress ink blending tool och mini distresser.

Även här är stämplarna från PB. Trädet kommer från setet Joy to all. Rätt många av PB äldre set har tyvärr slutats producera i år. Supertrist. 🙁 Här målade jag min bakgrund på frihand med distress re-inkers och vatten!

Här är en nyare stämpel som heter Snow Trails. De här stämplarna ser inte så fantastiska ut vid första anblicken men beroende på hur man färgsätter dem ger de helt olika slutresultat! Här har jag använt mig av MISTI och stämpeldynor och sakta men säkert färgat in de olika delarna av stämpeln. Det är tidsödande men det blir supersnyggt! När jag var nöjd med all färg embossade jag allt med clear embossingpulver och målade sedan min bakgrund. Jag stänkte sedan lite vit akrylfärg över hela motivet. Där jag tyckte det saknades snöflingor eller där jag ville ha några större målade jag i med en vid poscapenna.
Om man inte gillar att motivet är embossat och blankt så kan man när man är klar med bakgrunden lägga ett kopieringspapper över hela motivet och försiktigt stryka med strykjärn. Pulvret kommer lossna och fastna i ditt kopieringspapper och vips har du bara det stämplade motivet kvar. Här är bakgrunden gjorde med mini distresser och ink blending tool.

Här är samma stämpel men jag valde att direkt embossa med svart pulver. Genom att göra en mörkare himmel får man känslan av natt eller skymning och därmed en helt annan känsla än kortet ovan. Himlen gjorde jag med dynor och ink blending tool medan skuggorna på marken är pensel och re-inkers. ”Merry Christmas” kommer från ett Hero Arts set som heter Winter Silhouettes.

Sist ut en scen baserat på setet Peaceful Winter. Visst ser det fridfullt ut? Även är här himlen gjort med dynor och ink blending tool. Även här använde jag MISTI och färgade in granarna i grönt för att sedan embossa allting innan jag gjorde himlen. När stämplar har vita områden som här på granarna så får man antingen vara väldigt försiktig när man gör sin himmel eller fylla i de vita områdena med en embossingpenna och sedan embossa innan man går vidare. Jag föredrar helt klart Lawn Fawns penna som har kommit in i sortimentet. Ljusår bättre än Watermark pennan som iaf i mitt fall inte är kladdig nog!

Hoppas ni har inspirerats lite, till er som ska gå kursen säger jag, vi ses om ett par veckor!

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

1 reaktion på ”Something blue!

    Marianne

    (11 november, 2018 kl. 21:45)

    Så himla snygga allihop!! 🙂

Lämna ett svar