Julkort från Grinchen

Månadens tema är blått och lite tjuvstart på julen, så detta kort blev väldigt passande, även om jag inte tänkte på det när jag gjorde det. Även om jag är lite grinchig när det kommer till julen (inte så förtjust), så tycker jag att det är jättekul att göra julkort.

Nu när årets julkortsproduktion har kommit igång på riktigt var det roligt att prova ett för mig nytt format på kortbaser – Anita’s vita 10,5 x 21 cm. Jag som ganska uteslutande gjort kort i 13,5×13,5 eller 10,5×14,8 cm behövde kliva utanför min trygghetszon. Vilken trevlig upplevelse det blev! 😀 Nu sitter jag och kommer på roliga upplägg för det nya, avlånga formatet.

Dagens kort är i tre lager: kortbas, svart cardstock och akvarellpapper. Jag har stämplat en gran från Penny Blacks Woodland Beauty, som i skrivande stund inte finns inne i butik, men det finns såklart många andra fina stämplar som passar till liknande upplägg. Granen stämplades med VersaFine Onyx black – en vattenfast dyna – då jag sedan använde mina vattenfärger från Altenew till bakgrundsfärgen. Jag gjorde några streck runt kortet med en Finelinerpenna och stämplade god jul med en stämpel från Rox Stamps.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här och blogga mer – jag måste tillbaka till pysselbordet för att göra fleeeeer julkort i detta läckra format! 😀

Pyssla lugnt!

 

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar