Enkelt julkort med vattenfärger

Hej! Jannike här, årets pappskalle. Jag har fått äran att blogga här i några veckor som gästDT, på fredagar för att vara mer exakt. Jag har scrappat i cirka 4 år, började som många andra med kortmakeri och sen har det utvecklats till art journal, ATCs, layouts, alstrat etc. Jobbar som QA ingenjör vilket syns i mitt skapande också för jag älskar att testa nya tekniker och gör oftast inte om ett alster på exakt samma sätt.

Ett område som jag tycker är lite läskig och där jag inte känner mig så säker på är vattenfärger. Jag började göra några vattenfärger kort för några veckor sedan och upptäckt att det är himla kul, där finns inga begränsningar och ju mer man tränar så blir man faktiskt bättre och bättre på det. Så mitt första inlägg här blir faktiskt ett enkelt julkort gjord med vattenfärger.

 

Materialet jag använt mig av:

  • vattenfärger från Altenew
  • 2 små penslar, nr 2 och 1 och en större pensel för bakgrunden
  • vatten
  • en bit pappershandduk eller liknande
  • vattenfärgspapper

 

 

 

 

 

 

Här började jag med bakgrunden. Använde mig av wet on wet tekniken, det vill säga mycket vatten och färger över varandra vilket gör att dem flyter in i varandra. Här använde jag mig av mörk blå, svart, lite rosa och gult längst ner.

 

 

 

 

 

 

Fortfarande med en blöt bakgrund började jag skissa på min gran. Här bytte jag till en finare pensel och lät färgen flyta ut. Sen tog jag en mörkare färg och gjorde samma sak igen. Denna gången torkade jag bakgrunden innan jag fortsatte till nästa steg.

 

 

 

 

Med en torr bakgrund och samma pensel så började jag måla min gröna gran. Avslutade med några granar i bakgrunden. Några med väldigt ljusa färger så man får en känsla av att dem ligger lååångt borta och några med lite starkare färger.

 

 

 

 

 

 

Några röda julkulor blev det också. En God Jul stämpel och vit stänk med vit akrylfärg blev det med.

 

 

 

 

Voilà!! Lätt eller hur?!

Vi ses nästa fredag 🙂

/Jannike

Inläggsförfattare: Anna Pyssloteket

Har ägt Pyssloteket sedan 2009, och tillsammans med mitt fantastiska och fanatiska designteam utökat sortimentet och maximerat butiksytan till bristningsgränsen. :)

Lämna ett svar