Oh Kitty Tree – Två kort i olika stilar med ett stämpelset

Ofta när jag köper ett stämpelset jag älskar, så har jag en specifik plan eller idé för det setet. Som Oh Kitty Tree, från Mama Elephant, där fokus i mina ögon ligger i just den söta högen av katter. Ett så himla roligt motiv att man lätt ”missar” det runt omkring!

Missar! Ha!

Men, om man vill göra en bunt julkort och skicka iväg så kanske det inte är så tideffektivt att måla upp den stämpeln allt för många gånger. Då kan man variera sig och skala ner till en enklare variant! Vilka fler motiv finns det i dina stämpelset förutom själva huvudmotivet? Värt att ta sig en titt!.

Här är mitt första försök att färglägga högen med katter, och jag blev inte helt nöjd, men en bra start i alla fall. En av sakerna som irriterade mig var att jag embossade motivet med ett genomskinligt embossingpulver, vilket gjorde det svårt att nå ut i alla kanter med akvarellfärgen:

Det roligaste är ju att försöka hitta på hur katterna ska se ut. Jag använde mig av ”partial die cutting” för att så till en kant för trädet att stå på, och mer om det kan du läsa här i DT Thereses inlägg! Insidan av kortet klädde jag med ett mönstrat papper från ett 6×6″-block. De har oftast lagom stora mönster för kort tycker jag.

Så, från ett väldigt vimsigt motiv till ett väldigt enkelt, med en av singelkatterna från samma stämpelset:

Enkelt färglagt med två färger: Rött för accenterna, och svart akvarellfärg för den grå skuggningen. Jag stämplade rakt upp och ner med svart, vattenfast stämpeldyna direkt på kortbasen. För att få det jämnt när jag stämplade använde jag mig av en Misti.

Så, detta är nog de första två julkorten jag lyckats göra i år. De ska postas om några dagar va?…. Bara 38 kvar att göra då. Haha!

Glad andra advent önskar jag er alla! Hoppas ni hinner få lite pysselro innan julafton!

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar