Väska, wine tags, kort med #likaolika julpapper från KaiserCraft

Som ni har märkt så har vi alla fått samma papperskit av Anna att jobba med under rubriken #likaolika. Här är de papper som ingår i serien Christmas Edition Collection från KaiserCraft

Jag drogs direkt till arket med ”journaling cards” samt det svarta och beiga med blad och blommor samt noterna. Vet inte vad det är med noter men tycker oftast att det passar in lite överallt…

Här blir det tre olika projekt med dessa papper; en väska, ett set med wine tags och en bunt med kort. Väskan blev jag inspirerad av en video på YouTube. Kolla in denna så ser ni alla mått och hur man viker, det är superenkelt förklarat. Det enda som behövs är ett 12 x 12 inch mönsterpapper och cirka 5 x 12 inch av ett matchande papper.

Man skapar väskan från ett 12 x 12 papper som man bigar vid följande inch; 0,5, 4,5, 7,5 och 11,5. Sedan vrider man pappret 45 grader och bigar vid 3 3/4 och 8 1/4. Kolla videon hur man klipper och fäster ihop. Sedan är det dags att skära ut handtag och trim i ett passande papper, jag valde rött. Handtagen ska vara 0,5 inch breda och trim ska vara 1 inch bred, alla delarna kan vara fullängd, 12 inch (i videon används 11 inch men det beror bara på storleken på papper som används). Du behöver två av varje. Om man vill så kan man göra ett mönster på trimdelarna på pappret. I videon används en punch medans jag använde mig av Lawn Fawns Scalloped border die.

Trimdelarna fästs ihop och fästs sedan på väskan. Det räcker precis till ett varv runt nedtill och dekorering av sidorna. Sedan limmar man på handtagen. För att inte väskan ska se ut som en ”låda” så trycker man ihop väskan så att sidorna får en v-form.

Knäppet på väskan är gjort av ett papper som är 5 inch långt och 3 inch brett. Jag har även rundat hörnen, du kan använda detta verktyg. Man kan dekorera väskan hur man vill. Jag har valt små röda Bo Bunny Double Dot i rött.

Väskans ”fäste” är gjort i glitterpapper från American Crafts i guld och svart. De är utstansade med Lawn Fawn Scalloped circle dies. Jag har byggt ett antal på höjden för att det verkligen ska se robust ut. Knäppet är egentligen fäst med en vanlig Glue dot som går enkelt att öppna och sätta tillbaka.

Den lilla tagen framtill på väskan kommer från Lawn Fawns Tiny tags och texten från Lawn Fawn Tiny tags sayings.

Nästa omgång ut blev ett gäng med wine tags gjort med en die från My Favorite Things som heter Dienamics – Wine tag. Här har jag skurit ut papper från tre av mönsterpapprena. På en av dem rev jag kanterna för hand. Sentiments är från texterna längst ned på pappren som är monterade på lite svart cardstock. (Den röda trimmen var det som blev kvar efter jag gjort väskan och tyckte det passade med en liten färgklick här med.)

Tredje projektet ut blev ett set med kort gjort från ett av dessa snygga mönsterpapper. Ibland vill man ju inte göra så mycket med pappret eftersom det är så himla fint i sig och så var det just med dessa kort. Jag skar pappret så jag kunde använda så mycket som möjligt av det på korten. Två av korten får lite mindre mönsterpapper men det finns en lösning för det med *smile*.

Här har bären och blomman på kortet fått en liten färgklick med hjälp av Distress ink i Festive Berries som jag målat på med en pensel. Tänk på att inte använda för mycket färg/vatten eftersom det är ett vanligt mönsterpapper som inte tål speciellt mycket väta. Stämpel och snöflingor från mina gömmor. Pappret är sedan monterat på craft cardstock. Den innersta rektangeln är utskuren med den roliga Wonky Stitched Rectangle från My Favorite Things.

Nästa två kort blev så här. Eftersom pappersremsan här blev något smalare så skar jag till lite svart papper och satte på sidorna. Bären har fått lite Festive Berries Distress ink på sig här med. God Jul-dien kommer från Rox Stamps julkula med god jul och är utskuren i både vitt cardstock och American Crafts glitterpapper.

Sista kortet är gjort på precis samma sätt som de ovan. Här har jag dock använt grönt papper som bas och en mängd med blad-dies från mina gömmor i vitt, grönt och craft. Blomman är också egengjord med en die från mina gömmor. Det finns dock ursnygga blommor i butiken att välja på.

Jag tyckte väskan var så kul att göra så jag gjorde en till i bara farten. Jag har gjort på precis samma sätt som ovan, enda skillnaden är att denna är gjord i ett äldre mönsterpapper från Maja Design.

Snöflingorna är utskurna ur American Crafts glitterpapper. Tagsen är även dessa från Lawn Fawn Tiny tags och texten från Tiny Tags sayings.

Blomdekorationen kommer från bården längst ned på mönsterpappret. Härligt när man kan använda alla delar av pappret.

Hoppas du fått lite inspiration till gå-bort presenterna till adventsfesten eller lite förslag till julkorten.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar