När julkortssäsongen är över

Julkorten är klara och postade i god tid. Det rasslar i den egna brevlådan och istället för de eviga fönsterkuverten kommer handskrivna kuvert med julkort att glädjas åt. Men…dagen före julafton kommer det…kortet från den där personen som du råkade glömma att skicka ett av dina handgjorda alster till. Visst, nuförtiden kan man skylla ganska mycket på Postnord och låtsas att man skickat men att det blivit försenat. Å andra sidan är i alla fall jag duktigt trött på att göra julkort nu. Så tada, här kommer lösningen. Man gör några nyårskort och skickar i mellandagarna till den eller dem man missat i julkortsyran.

Att investera i sifferdies är en bra ide. Själv suktar jag efter de här från Altenew, men tills vidare får jag nöja mig med de siffror jag har. De är gamla som gatan, från den tiden när QK var ledande på diesmarknaden. Pappren på det här kortet kommer från Kaisercraft och ingick i det set vi fick av Anna att skapa med i designteamsutmaningen lika/olika. Serien heter Christmas edition och är rätt neutral, den skriker inte jul. Cirkeldiesen kommer från My favorite things och är så fina med de lite ”vimsiga” stygnstrecken. Texten, som är embossad med gold tinsel embossing powder, kommer från Lawn Fawns set Simply winter sentiments.

På det andra kortet har jag använt en av mina favoritdies, Peekaboo backdrop från Lawn Fawn. Den är så användbar. Även här har jag använt papper från Kaisercraft Christmas edition och så glittrig cardstock. Även här är siffrorna från ett lastgammalt QK-set men den lilla Happy-texten är från Lawn Fawn liksom stjärnorna.

Det tredje och sista kortet fick bli ett shaker card. Jag kan varmt rekommendera Foam sticky strips från Darice som gör shaker card-skapandet så mycket lättare. Det är färdiga smala remsor så man slipper sitta och klippa bredare foam tape. Siffrorna är utstansade i foil cardstock från Bazzill. Man måste ju ha något att fylla sina shaker card med också och det finns en uppsjö av paljetter och glass glitter som man kan blanda efter eget tycke och smak.

Det här är mitt sista blogginlägg för i år så jag vill passa på att önska alla en fin och stämningsfull jul och ett riktigt gott nytt år. Ha det gott! /Hanna

 

Inläggsförfattare: Hanna

Crazy cat lady som pluggar till journalist och dricker oförsvarliga mängder kaffe. Förälskad i Mama Elephant-stämplar och har ett Lawn Fawn-återfall. Sjukligt begär efter 6"-block och lever efter devisen: Den som har flest prylar när den dör vinner.

Lämna ett svar