Nytt år – nya möjligheter…

… att vara förberedd, ha koll på saker och ordning & reda. Det sprack på dag 2. ”Va?! Har jag inte schemalagt ett inlägg på månadens tema till på lördag?” Istället får ni en liten kavalkad av kort med alcohol inks – det var inte alls meningen!

Nu är det ju så tråkigt beskaffat att Anna inte kan ta hem själva alcoinksen men hon tar hem tillbehör som yupo papper, blending felt och lift ink, både dyna och re-inker. Sen har jag hört ryktas att man kan använda refillerna till Altenews markers istället för alcoinks. Det är inget som finns i lager men maila Anna på anna@pyssloteket.se så kan hon ta hem åt dig.

Till mitt första kort har jag använt just lift ink tillsammans med en urgammal bakgrundsstämpel från Hero arts. ”Wish” är en die från My favourite things som jag stansat ut i kortbasen och gjort en inlay med metallicpapper.

Jag tog så klart till vara på de utstansade bokstäverna och gjorde ett kort till, här med Lawn fawns ”Upon a star” och distress inks.

Till nästa kort har jag använt ”Upon a star” igen, nu tillsammans med ”Winter skies”, ”Forest border” och  ”Stitched hillside borders”. Här, och även på nästa kort, har jag använt en annan produkt som jag köpt på Pyssloteket nämligen foil. Innan alcoinksen hunnit torka helt så kan man bara lägga över foil, gnugga lite med ett falsben eller liknande och vips har man blingat till sin bakgrund.

Till det sista kortet har jag, förutom alcoinks och foil, använt en blandning av nya och gamla pryttlar: Dinosaurien från 2017, små stämplar från ”Love letters” från 2016 och sen den helt nya bakgrundsdien ”Polka heart backdrop” (tillfälligt slut i stående format). Även här har jag använt knallrosa metallicpapper till ramen och som bakgrund till alla utstansade hjärtan.

Vill du se fler kort med alcoinks så är du välkommen tillbaka i eftermiddag. 

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar