Två enkla

kort kommer här från mig. Fortsätter vintertemat med snöstjärnor och ett granjulkort som jag skickade i julas.

Jag har stämplat med vit dyna från Hero Arts min absoluta favorit för den ger så fina vita avtryck. Extra läckert tycker jag att det blir på kraft och den för mig nya lite mörkare kraften har blivit en favorit den med.

Stämpeln är en turnabout från Concord & 9th Snowflakes som jag endast stämplat två varv i min MISTI.  Om stämpeln, som inte bara passar till julkort utan även är perfekt till vinterkort, inte skulle finnas inne så kolla med Anna, helst på mail så tar hon hem till dig ifall hennes leverantörer har den hemma.

Även titeln är från samma turnabout stämpel och är stämplad och embossad i Hero Arts vita embossingpulver flera gånger.

Samma teknik har jag använt på nästa kort fast där har jag använt ett superfine gold istället. På bilden nedan ser man hur det nästan blir som en relief. Tekniken kräver ett stämpelverktyg som MISTIn för att stämpelavtrycket ska hamna på exakt samma ställe varje gång man stämplar för att avtrycket ska blir krispigt och upphöjt.

För bästa effekten och för att slippa pulver där man inte vill ha det så bör man använda embossing magic pad eller powder tool applicator som båda innehåller något pulver som gör pappret antistatiskt. Jag kan ha slarvat med det på det nedre…om ni tittar noga kan ni se några förflugna guldprickar.

Granstämplarna har jag lånat av en kompis och har ingensomhelst aning om varifrån de kommer men man kan ganska enkelt göra liknande egna granar med triangelmallar av maskerings eller washitejpoch dekorera själv efter behag.

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar