Tulpaner, tulpaner, tulpaner

Min mamma älskar tulpaner och i februari så fyller hon år. Så vad passar då bättre än att skapa ett gäng med tulpankort! Jag har använt mig av ett layering stamp set från Altenew som heter kort och gott Tulip.

Jag hänger på lite av januaris tema av Clean and simple och har här endast använt mig av vita bakgrunder. För att göra dessa lite mer intressanta så har jag använt mig av ett gäng med embossingfoldrar från Darice och Sizzix och sedan lagt en vit ram ovanpå. Ramen har jag gjort genom att använda mig av två rektangulära dies.

Tulpaner och blad är stämplade med stämpeldynor från Lawn Fawn. Dessa hittar du dock inte i butiken just nu men Altenew har kanonbra pack med stämpeldynor som är anpassade för layering stamps så att färgerna passar ihop. Texterna är stämplar från mina gömmor. De är heat embossade på kraft cardstock med Hero Arts vita embossingpulver.

Här kommer så en kavalkad av foton på korten;

Embossingfoldern jag använt kommer från Darice och heter Sunrays.

Denna embossingfolder kommer från Sizzix.

Denna embossingfoldern är också från Sizziz (Tim Holtz Alterations)

Embossingfoldern är från Darice. Blommor och blad är urklippta med sax, Tim Holtz kushgrip är min favorit.

Och här kommer dagens tips på hur man enkelt kan fästa blommorna på kortet. Jag placerade ut alla blommor och blad så som jag ville ha dem på kortet enligt nedan. Jag arrangerade om dem tills jag blev nöjd (se att stjälkarna sticker fortfarande ut utanför kortbasen). När jag kände mig nöjd så tog jag en bit washitejp och klistrade över alla blommorna så att jag kunde vända på dem.

När blommorna väl vart vända på så tejpade jag ihop dem med hjälp av washitejp, detta kommer ju inte att synas på det färdiga kortet. Vissa blommor lyfte jag försiktigt på och använde lite flytande lim (tejpen kom inte åt överallt). När alla blommorna satt ihop vände jag tillbaka dem och tog bort washitejpen på framsidan (för att vara på den säkra sidan så se till att använda tejp som inte fäster stenhårt, jag brukar sätta washitejpen på handen/armen för att ta bort lite klister först och sedan använda den). Sedan var det bara att montera hela sjoket på kortet med lim/foam tape. Bladen monterade jag som ovan och sedan klippte jag helt enkelt av de delar som hängde utanför kortbasen.

Om du vill se ytterligare kort med samma stämpelset så återkom i eftermiddag då jag visar ytterligare en variant.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

1 reaktion på ”Tulpaner, tulpaner, tulpaner

    Inga

    (4 februari, 2019 kl. 07:47)

    Underbara kort, älskar också tulpaner

Lämna ett svar