Blommor, blommor, blommor

Ni kanske har märkt månadens tema: blommor. Blommor passar ju till det mesta och finns i alla möjliga varianter. Jag funderade vad jag skulle hitta på, och till sist bestämde jag mig för att göra några kort helt utan stämplar och dies.IMG_0449

Papper från mitt älskade Graphic 45 passar utmärkt att göra kort av. I blocken får man flera ark med samma motiv så jag brukar klippa ut några detaljer och fästa med 3d-kuddar. Här blev det några rosor ur kollektionen Imagine.

IMG_0447

Innan jag satte fast dem på kortet så  sprayade jag dem med shimmerspray.

IMG_0454

6,5″-blocken från Kaisercraft är också härliga att göra kort av. Det medföljer ark med bland annat perforerade tags, cirklar och bårder. Dessutom brukar det vara lite olika strukturer på pappren. Det kan vara foildetaljer eller blanka ”lackeffekter”. Kanterna på det prickiga pappret är inkat med distress ink i favoritfärgen Vintage photo.

IMG_0456

Förpackningar med ephemera är alldeles, alldeles underbara. Jag hamstrar dem och sorterar dem i plastfickor från Avery Elle som jag har stående i en låda. Sedan bläddrar jag igenom lådan lite då och då när jag behöver någon dekoration och alltid finns det något som passar. Här har jag använt både papper och ephemera från American crafts. Pappersserien heter Field notes.

IMG_0452

Slutligen blir det ett mixed media-kort. Jag har använt stenciler och texture paste, skvätt med distress spray stains och klippt till bitar av chipboard. Papperskanterna har jag ruffat till med en paper distresser och även på det här kortet har jag inkat kanterna med Vintage photo. Jag har limmat fast allt med multi medium matte och 3d-kuddar. Hoppas du får lite inspiration till att skapa egna blommiga kort. Ha det gott! /Hanna

Inläggsförfattare: Hanna

Crazy cat lady som pluggar till journalist och dricker oförsvarliga mängder kaffe. Förälskad i Mama Elephant-stämplar och har ett Lawn Fawn-återfall. Sjukligt begär efter 6"-block och lever efter devisen: Den som har flest prylar när den dör vinner.

Lämna ett svar