Klart Lawn Fawn har blommor

Så här i februari när vi har blomtema var jag ju så ”illa” tvungen att hitta på ett sätt att göra kort med lite söta figurer från Lawn Fawn. Jag gick igenom min ”arsenal” och hittade lite passande set; I love you (calyptus), Hang in there, Fairy friends och Scripty sayings. Har även använt mig av en mängd dies från Lawn Fawn; Stitched rectangle stackables, Outside in stitched scalloped circle stackables, Birtch trees, Sending Hugs line border, Leafy tree backdrop landscape och Stitched hillside borders.

Första kortet ut blandar den nya koalan med den något äldre sengångaren från Hang in there.

Den gröna bakgrunden är gjord med en ”tropical leaves”-stencil från mina gömmor. (Du hittar fler snygga stenciler i butiken.) Jag gjorde först en grund med ”ink smooshing” i olika gröna distress ink. Sedan färgade jag in bladen i stencilen med samma gröna distress ink. De stora blommorna kommer från Fairy friends.

På nästa kort så har jag använt trädet från Leafy Tree backdrop landscape och helt enkelt klippt bort ramen och sedan färglagt det med alkoholbaserade pennor.

Här fick koalan lite ljusare färger och parades ihop med en distressad solnedgång, lite träd gjorda med mönsterpappret Knock on wood från Lawn Fawn samt en panel gjord med Outside in stitched scalloped circle stackables (kan man ha ett krångligare namn på en die *smile*) och ett gammalt mönsterpapper från Lawn Fawn som heter Polka in the dark.

 

Sista kortet ut använder ”tropical leaves”-stencilen igen med tekniken monoprinting. (Du hittar fler snygga stenciler i butiken). Man färgar in sin stencil med stämpeldynor (distress ink i mitt fall), sprayar sedan med vatten och lägger stencilen på ett vattenfärgspapper. Man trycker då det negativa avtrycket mot pappret och lämnar det positiva mönstret omfärgat. Finns viss risk att det kommer fler sådana inlägg från mig framöver, tycker den tekniken är riktigt rolig.

Mönsterpappret är från ett äldre 6×6 block som heter Polka in the dark.

Nu är det bara några dagar kvar till Lawn Fawns stora vårsläpp, 21 februari. Om du redan vet vad du vill ha så kan du skicka ett mail till Anna och förbeställa, annars finns det till försäljning på torsdag.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar