Enkelt men färgglatt

I dagens inlägg visar jag upp några presentkort som jag gjort till Anna att ha i butiken. Korten är ganska enkelt gjorda, med olika stenciler och distress ink, som gnuggat ut med en ink blending tool. Enkelt behöver inte innebära tråkigt – jag har fokuserat på färger istället för mycket dekorationer.

Som synes har jag använt flera färger och blandat dem i varandra över de olika stencilerna, för att det ska bli en gradvis och snygg övergång. Det underlättar att ha ett bra papper och jag har använt Neenah cardstock (110lb) som är ett slätt papper som lämpar sig väl för att blanda t.ex. distressfärger på.

Jag har dekorerat sparsamt på korten – några bokstavsstickers och kanske några enamel dots räcker gott och väl.

Alla mina kort är uppbyggda med en panel av Neenah cardstock, svart cardstock och kortbas från Anita’s. Samma recept använder jag ofta, men ibland har jag akvarellpapper som panel att stämpla och måla på. Det beror helt enkelt på vad jag vill göra/vilka färger jag vill måla med. Vill jag måla med vattenbaserade färger väljer jag akvarellpapper, vill jag måla med mina markers (alkoholbaserade) så är Neenah cardstock eller Bristol smooth de självklara valen. Och så vidare. Har någon sagt att vår underbara hobby är lite av en djungel? Jodå, det är nog sant. Men vilken underbar färgprakt man kan hitta i den här djungeln, eller hur?

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar