Heavenly elephants!

Temat för månaden är vattenfärger! Yay! känner jag! Jag har fått en nytändning när det gäller det här mediet och kladdar rätt mycket med vattenfärger numera och har precis börjat nosa på gouache. Vi får se var det landar! 🙂

Idag bjuder jag på ett kort som baserar sig på de underbara stämplarna med elefanter från Mama Elephant, Flying with friends och Fly with me. De är helt perfekta att matcha ihop! Jag stämplade dem med Archival ink jet black på canson akvarellpapper och färglade med vattenfärger. Jag har använt en blandning av färger från Altenew och Prima Marketing och deras ”Watercolor confections”. Det är inga färger Anna har hemma (Primas alltså) men hon kan såklart ta hem till den som önskar.

När vattenfärger torkat kan man inte ta bort färg, de är också svåra att lägga i lager, man kan t.ex  inte lägga ljust över mörkt, vilket gör att man måste planera sina högdagrar i förväg. Supersvårt men rolig övning!

Ballongen fick sig en omgång med Nuvo Aqua Shimmer Pen.

Textstämpeln kommer från setet ”Friendship sentiments, från ME. Många fina och användbara texter. Den uppmärksamme ser twisten på det här kortet… jag har använt Lawn Fawn´s Let´s toast add-on för att skapa en dragmekanism. När man drar i flärpen kommer ännu en elefant fram bakom molnen! <3

Nu ska jag leka vidare med mina vattenfärger, det finns en massa tips, trix, do´s and don´ts på youtube så man kan förkovra sig!

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar