Svävande figurer med återbrukad plast

Jag älskar Lawn Fawns die Scalloped box card pop-up die och införskaffade denna förra sommaren. Ett sätt att kunna göra scenerna i box-kortet mer levande är att få objekt att ”sväva” med hjälp av lite plast. Här har jag tagit en gammal stämpelförpackning…;

och helt enkelt klippt den i småbitar;

De små bitarna har jag sedan limmat på de figurer som jag vill få att sväva (här är det Lawn Fawns set Out of this world som får spela huvudrollen ihop med Puffy Cloud Borders). Limmet jag använt är ett flytande lim typ Lawn Fawns glue tube;

Slutresultatet för ett box-kort kan då se ut så här. Alla figurer förutom astronauten, raketen och en planet ”svävar”:

Om man vill kunna skicka kortet i ett vanligt kuvert så ska man tänka på att inte limma något högre än den bakre kanten, den blåa planeten i mitten är precis under den högre kanten (svårt att se med denna vinkeln på fotot så ni får helt enkelt lita på mig *smile*). Då går kortet utmärkt att fälla igen, lägga ned i kuvert och skickas till nära och kära.

Plasten syns inte speciellt väl om man inte riktigt närsynar mekanismen. Så här ser det ut om man zoomar in;

Vill du veta hur man gör själva kortet så finns det en superbra introfilm av Lawn Fawn på YouTube;

Hoppas jag kunnat inspirera dig att återbruka några av dina gamla förpackningar på detta sätt.

 

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

1 reaktion på ”Svävande figurer med återbrukad plast

Lämna ett svar