Wish Upon a Star

Idag bjuder jag på två kort med det underbara stämpelsetet Wish upon a star från Mama Elephant. Det passar utmärkt till både grattiskort, bebiskort och beklagarförlustenkort.

På det första kortet har jag inkat in en panel av Bristol Smooth Paper med Distress Oxides och stänkt lite vatten på. Jag har sedan skurit ut den med en av Lawn Fawns Stitched Rectangles och monterat på en kortbas gjord av Neenahpapper. Kaninen och stjärnorna har jag färglagt med alkoholbaserade pennor. Stjärnorna är monterade direkt på bakgrunden med Lawn Fawns lim, medan månen är monterad på en bit foam som jag har skurit ut med matchande die.

You’re a star kommer ifrån Lawn Fawns ministämpelset So Jelly. Jag var dock inte säker på i vilken färg jag ville ha på texten. Ett tips då är att stämpla texten på en bit plast för att se vilken färg man tycker ser bäst ut. Det funkar också om man inte riktigt är säker på placeringen av texten. Här bestämde jag mig för vitt och embossade texten med Hero Arts krispiga pulver.

Till nästa kort har jag använt mig av en bakgrund jag hade liggande efter något vattenfärgsprojekt. Jag gör ofta så, att efter att jag har målat med distresser eller vattenfärger, så tar jag en bit papper och smooshar runt lite bland färgen som blivit över. Bra att ha i lager när man vill sätta ihop ett kort snabbt!

Även här är kaniner med tillbehör målade med alkoholbaserade pennor och jag har monterat dem direkt på bakgrunden respektive med hjälp av utskuren foam. Panelen är sedan monterad på ytterligare ett lager foam och sedan på kortbasen som har fått prydas av ett blått, lite skimrande cardstock. Som avslutning har stjärnorna fått lite Nuvo Shimmer Pen och Glossy Accents på sig.

Inläggsförfattare: Caroline

Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

2 reaktioner på ”Wish Upon a Star

  Marianne

  (26 april, 2019 kl. 00:10)

  Så söta!! Bra tips med plasten där. Stämplade du med dye ink på plasten eller var det heat embossing??

   Caroline

   (16 juni, 2019 kl. 18:35)

   Jag stämplade direkt med pigment ink, men det funkar nog med dye ink också!

Lämna ett svar