Kärleksfulla kort till vänner (igen?)

Kärlek kan komma i flera olika former och idag tänkte jag visa ett par kort med lite mer vänskapligt inriktad kärlek. På senaste tiden har jag spenderat alldeles för mycket tid på youtube istället för att pyssla men oj vad många timmar inspiration jag insupit! Helt ärligt så var det väl ett försök att få igång mitt flow igen efter lite pysseltorka och det gick sådär, men Jennifer McGuire gjorde ett så snyggt kort med en regnbågsfärgad bakgrund så jag var tvungen att härmas lite och sen blev det ett par kort till!

För ett tag sedan experimenterade jag lite med pulverpigment, tex Nuvo shimmer powder, och sen har “resultatet” bara blivit liggande i min hög med färdiga bakgrunder eller färdigskurna ATC-baser. Jag har inte rört dem på väldigt länge och var väl inte så värst nöjd om jag ska vara ärlig, men nu tänkte jag att det var dags. Use it or lose it! Så jag tog fram ett gäng dies och skar ut de områden som jag gillade mest, resten blev små hjärtan. Dessa hjärtan blev dekorationer på ett kort och helt plötsligt rätt fina.

Jag har använt kraftfärgad kortbas och jobbat direkt på basen. Bakom alla hjärtan är en cirkelstämpel som har lite zickzacksöm, den är väldigt lik ett set från 49 & Market som tidigare fanns i butiken. Det heter Gabi’s circle stitch stamp set och det är möjligt att Anna kan få hem ett ex om du vill. Maila och fråga!

Jag stämplade med Hero Arts vita stämpeldyna Unicorn och limmade fast mina hjärtan lite utspritt runt om. Sen skar jag ut Mama Elephants Friend script die tre gånger i vit cardstock, limmade ihop och fäste mitt i cirkeln. Sen fäste jag lite paljetter och ritade en linje runt om med en vit penna. Det blev även lite stänk med Shimmer spritz för att liva upp det lite.

Det jag gillar med pigmentpulver är att man kan få ett så varierat resultat med färgerna, en lila färg innehåller ju tex både blå och röda pigment så ibland blir det mer åt ena eller andra hållet.

Nästa kort är också ganska enkelt egentligen, jag har målat en färgpöl på en bit canson-papper. För att få till stänken plaskade jag lite med en pensel i pölen när färgen var blöt. Som färg använde jag distress re-inkers som är flytande och pigmentrika, jag spädde ut dem lite med vatten först. På kortet nedan har jag använt picked raspberry och worn lipstick.

Ovanpå färgen har jag en bit chipboard från wycinanka som jag har embossat med vitt embossingpulver i två omgångar, ovanpå det är ordet friend utskuret ur vit och svart cardstock. Dien är tyvärr inte från ett märke som finns i butiken men snarlika finns från ex. Mama Elephant. Jag hoppas att fler tillverkare kommer med ord-dies som också inkluderar en skugga eller bakgrund, jag älskart och har svårt att låta bli när jag ser en 😉

Jag avslutade kortet med lite paljetter, en svart linje runt om kortet och lite svart wink of stella på “friend”. Bakom kortet satte jag en bit ljusare rosa cardstock för att knyta ihop färgerna lite.

Sist av allt har vi det syndigaste kortet av alla, kopian av Jennifer McGuires kort som dessutom innehåller flera saker som inte finns i butikens sortiment men det finns å andra sidan många likvärdiga alternativ! Använd din fantasi och botanisera lite bland alla fina bakgrundsstämplar och dies. Jag hoppas att det kan inspirera dig att göra en egen variant för att i alla fall prova tekniken. Här är Jennifers video där hon visar olika sätt att få till färgblocken på.

Själva kortet har jag först stämplat och embossat med vitt pulver, sedan skurit upp kortet i 8 delar som jag färgat in, ett i taget, med distress oxides i färgerna squeezed lemonade, spiced marmalade, candied apple, picked raspberry, wilted violet, faded jeans, cracked pistachio och twisted citron. När de torkat så pusslade jag ihop bitarna igen på en kortbas.

Hjärtat i mitten är utskuret med Lawn Fawns die Outside in stitched heart stackables på vanlig vit cardstock. “Sending you” kommer från Altenews stämpelset Tulip.

Jag hoppas att detta kan hjälpa dig finna lite inspiration och pysselsug, speciellt om du skulle råka befinna dig i en torka. Det som funkat bäst för mig är egentligen bara att göra något utan att tänka så mycket, hitta ett kort du gillar och kopiera!

 

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

1 reaktion på ”Kärleksfulla kort till vänner (igen?)

    Marianne

    (20 maj, 2019 kl. 06:37)

    Embossa på chipboard… hade jag aldrig tänkt på innan. Blev supersnyggt!

Lämna ett svar