De där små katterna…

Jag återkommer ofta till Mama Elephants Little cat agenda. Det är något med de små katterna som får mig att le lite extra.

Har lite födelsedagar på gång som jag ville skapa kort inför så jag gjorde två varianter med en ”ink smooshad” bakgrund efter att ha blivit inspirerad av ett inlägg av Caroline.

Här har jag använt mig av tekniken ”ink smooshing” för att göra bakgrunden. Jag har använt mig av Canson Watercolor paper eftersom det tål att hantera mycket vatten. Man helt enkelt trycker ut lite färg från sina stämpeldynor på en icke-porös bakgrund. Jag använd mig av min Tonic Easy clean mat men man kan t.ex även ta stämplarnas plastpaketering, det skulle fungera lika bra. Jag använde mig av några gula och orange färger av distress ink (Mustard Seed, Wild honey, Scattered straw). Sedan sprayar man med vatten och trycker dit sitt papper mitt i ”smeten”. Jag torkade ett par gånger med min Heat it fön och tog upp ny färg. Avsluta när du tycker det ser bra ut.

Katterna är målade med vattenbaserade pennor och sedan utstansade med tillhörande dies. Jag har sedan använt mig av en ”polaroid-die” från mina gömmor men du kan hitta liknande hos t.ex Lawn Fawn Selfie frames. Polaroidens färgade papper är från Lawn Fawns Watercolor wishes paperpad. ”Happy birthday” kommer från ett set från My Favorite Things som heter Bitty bears och är utstansad med Lawn Fawns Everyday sentiment banners.

Avslutade med lite Nuvo Crystal drops som ser ut som enamel dots i olika storlekar.

Nästa kort är gjort på precis samma sätt. Här har jag dock skiftat plats på pappersfärgen på polaroiden.

Ser ut som ett perfekt partyfölje *smile*

 

Jag får nog skäl till att återkomma till dessa söta katter mer framöver. De är så roliga att skapa med. Om katter inte riktigt är din grej så finns det en MÄNGD Little agenda set från Mama Elephant. Det allra senaste heter Little Mermaiden Agenda och får det att dras i villhöver-tarmen.

Hoppas du får en rikigt skön dag!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar