Sommartider, bröllopstider!

Hallihallå!

Jag var nyligen på ett bröllop och till det gjorde jag såklart ett kort att ge med presenten, det blev ett bonuskort också eftersom jag hade en liten bonuspresent.

Båda korten skulle kunna användas till exempelvis en födelsedag eller något annat tillfälle med annan text på. Det är ju tyvärr inte så ofta som man får gå på bröllop, eller i alla fall inte jag. Det kan nog bli så att jag gör liknande kort i framtiden för andra syften, jag gillar dem båda!

Till detta kort har jag använt mig av stämpel och die från Altenews set Book club som jag försökte färglägga med sk no line-watercoloring, dvs jag använde inte en svart stämpel för motivet utan en vanlig distressdyna i en lite ljusare färg. I detta fall blev det antique linen. Eftersom syftet med den här typen av färgläggning är att “dölja” stämpelns linjer är en ljus eller diskret och vattenlöslig stämpeldyna praktisk om färgen du färglägger med är vattenbaserad. Man ser fortfarande linjerna i mitt motiv men jag valde ganska ljusa färger så det får vara så, de är mindre synliga än om jag valt en vattenfast, svart dyna.

Bakgrunden har jag embossat med en av WRMKs next level embossing folders (den heter wave) och på sidan fäste jag en bit av Altenews guldiga washitejp.

Namnen har jag skrivit ut på en laserskrivare och sedan kört igenom en laminator med foil ovanpå, värmen gör att bläcket blir lite klibbigt så att folien kan fastna, sen skar jag ut en cirkel som passade perfekt i stämpelns cirkel.

Till bonuskortet har jag använt MFTs stämpelset Magical Dragons och för den uppmärksamme har jag stämplat prinsessan spegelvänd för att passa min tanke med kortet. Ramen runt är en die från Lawn Fawn som heter Stitched scalloped square frames och jag limmade ihop flera på varandra för att få lite höjd.

Jag hoppas att du hinner pyssla och koppla av nu i sommar, tänk bara på att butikens öppettider inte är som vanligt under sommaren och vissa veckor är det helt stängt!

Du hittar alltid aktuella öppettider på www.pyssloteket.se om du tittar längst ner men jag klistrar in de som gäller under resten av sommaren.

Butiken stänger kl.15 fre 19/7 och öppnar igen kl.11 tis 13/8.

Sommaröppettider 2019:
Mån Stängt
Tis 11-18
Ons 11-18
Tors 11-18
Fre 11-15
Lör Stängt
Sön Stängt

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

Lämna ett svar