Jul i juli

Så fort jag Happy Pawlidays från My Favorite Things så ryckte det ordentligt i villhöver-tarmen. Den tog slut oerhört fort hos MFT så jag beställde den från Anna och den dök upp i vintras så jag tänkte att den sparar jag till detta års jul. Nu kunde jag inte vänta längre så det får bli lite jul i juli helt enkelt :). Jag färglade först motiven med alkoholbaserade pennor på Neenah 110 lb papper (stämplat med Memento Tuxedo Black ink först). Sedan hade jag 4 olika typer av designer i huvudet som jag ville göra. Det enda de har gemensamt, förutom 4 enormt söta valpar, är att bakgrunderna är gjorda med Distress Ink/Distress Oxide ink och har guld-accenter gjorda med Gansai Tambis Starry watercolors.

Denna lilla sötis är min absoluta favorit i stämpelsetet så vi börjar med detta kort. Bakgrunden är gjord med Distress Oxide inkRangers watercolor paper. Jag stänkte sedan lite guldfärg på från Gansai Tambis Starry watercolors. Granen och kulan är monterade på bakgrunden. Jag skar sedan ut den röda panelen med Hero Arts Rectangle Infinitiy dies och skar ut fönstret som är Wonderful window från Lawn Fawn. Jag skar även ut ett likadant fönster ur vitt papper. Ränderna på det röda pappret är gjort med ett falsben. Jag monterade sedan en liten bit plast (gammal overheadfilm) där fönstret skulle sitta och pusslade sedan in det vita fönstret ovanpå. Jag monterade sedan skumtejp på baksidan och monterade det över bakgrunden. (Om man hade velat hade man enkelt kunnat göra detta kort till ett shaker-kort genom att göra dubbla lager skumtejp och sedan fyllt med t.ex paljetter.).

Jag skar ut en lite snöbank med Lawn Fawn Stitched hillside borders, stämplade hälsningen i rött och monterade denna och hunden ovanpå. Detta monterades sedan på en svart matta och sedan på en vit kortbas.

Nästa kort är väl något som väldigt många djurägare kan känna igen sig i. Jag har själv två katter och nedan scen är ju inte helt okänd under julmånaden… Fick direkt idén till denna när jag läste igenom Tim Holtz sticker book Small Talk – Snarky (Ideo-logy) och ramlade över denna texten. Älskar Snarky, kan användas som helgunderhållning med ett glas vin, vem behöver TV ;).

Bakgrunden är embossad i vitt med några stjärnstämplar från mina gömmor. Sedan har jag fortsatt med Distress Oxide Inks; Mustard Seed, Worn Lipstick, Vintage Photo och Antique linen och avslutat med lite guldskvätt precis som ovan. Sedan är bilderna antingen limmade (Lawn Fawn glue tube) eller monterade med lite höjd, skumptejp. Bakgrunden är sedan monterad på rött papper från Bazzil. Mönsterpapprena i bakgrunden kommer från Doodlebug’s 6×6 paper pad Christmas Town (som jag köpte förra året men inte hann använda så mycket). Alla paneler är utskurna med Hero Arts Rectangle Infinitiy dies.

På nästa kort är det verkligen bakgrunden som får skina. Jag har ju på senare tid fått en stor passion i Nuvo Shimmer Powders och ville här prova att göra en bakgrund med detta och Distress Reinkers. Jag använde mig av Blue Blitz och Violet Brocade ihop med Distress re-inker Blueprint sketch, allt på Ranger Watercolor paper. Man kan få fram de häftigaste färgkombinationer genom att köra ”ink smooshing” och torka de olika lagren emellan. Här har jag duttat ut både pulver och re-inker på min Tonic Easy clean mat. Sedan sprayar jag lätt med vatten och ”duttar” pappret i blandningen. Beroende på hur mycket vatten man använder så späder man färgen olika mycket. Till denna bakgrund har jag säkert duttat/torkat i 5-6 omgångar och ibland fyllt på pulver/re-inker när jag tyckt att jag behöver mer färg.

När hela härligheten har fått torka så har jag skvätt på Gansai Tambis Starry watercolors. Det vita är färgen White gold och den mörkare är Red gold. Här har vovven fått lite kompisar från Lawn Fawn i form av tomten och snöflingor från Winter skies och Little town border die.

Sista kortet ut är gjort med enkel ink blendning med Distress Ink genom en hemmagjord stencil gjord med en cirkel die. Stjärnorna kommer från Lawn Fawns Winter skies och är heat embossade med Rangers gold embossing powder. Den rektangulära dien är My Favorite Things Wonky Stitched rectangle som jag verkligen har svårt att låta bli, den är en riktig favorit.

Om du nu också har blivit lite sugen på att starta dina julkort tidigt så finns faktiskt kategorin Jul i Pysslotekets webbshop redo att utforskas. Där hamnar allting julrelaterat, bara att botanisera. Tänk på att under semestern så är det lite annorlunda öppettider, läs hela blogginlägget om vilka tider som gäller. Allt är tillbaka till normalt från den 13 augusti.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar