”I år ska jag vara ute i god tid”, muttrade hon för sig själv i värmeböljan

Det är kanske i tidigaste laget att börja tänka på julen, men i en pysslares värld gäller det att vara ute i god tid; december är en väldigt överpysslig månad som det är! I år vill jag verkligen vara klar med mina julkort i tid, så jag slipper jaga efter postbilen när de tömmer lådan de där bråda dagarna innan julafton. Lyckligtvis är det inte bara jag som tänker så här, och DT Therese slängde ut en utmaning i Pysslotekets facebookgrupp med en uppmaning att börja göra jul(i)kort. Ingen tidsgräns, kom och var med!

 

Låt mig presentera Snowy, snögubbsstämpeln från Penny Black som fortsätter att charma oss varje år! Jag adopterade Snowy förra året, men hann då inte med att skapa något julkort med honom. Så i år blir första gången! Att färglägga motiv är inte min starka sida, men jag ville verkligen försöka göra ett ordentligt försök där jag lade ordentligt med tid på detaljerna, så här är mina första försök. Jag testade tre lite olika sätt att färglägga detta motiv:

 

Den första varianten valde jag att stämpla på ett kraftpapper, ett kraftigare oblekt papper med en brun ton. Det är en kul utmaning att hitta de färger man har hemma som fungerar bra på den här typen av papper. Till denna snögubbe har jag använt Dina Wakleys Scribble Sticks, färgpennor från bland annat Prima, och en svart Uni-Ball Fineliner 03. Scribble Sticks, som är vattenlösliga kritor, är otroligt lätta att jobba med. Man kan rita direkt på pappret och flytta pigmenten med en fuktig pensel, eller använda penseln direkt på kritan för att plocka upp färg. Jag gjorde basfärgerna först (vitt och rött) och fyllde sedan i mer skuggning med färgpennor.

De vita prickarna är gjorda med vit Distress Spray Stain, vit akrylfärg och en Uni-Ball Signo White.

Till nästa figur ville jag måla på vit bakgrund, och försöka få till ett rutmönster på halsduken. De svarta ränderna ritade jag med svart Uni-Ball Fineliner, och de röda färgerna är vattenfärg från Altenew.

Det tredje och sista kortet ville jag göra lite mer färgglatt, och med Scribble Sticks var det här det snabbaste kortet att göra av de tre. A l’a Tettiz har jag scribblar lite här och där och sedan målat med en blöt pensel. Sprättiga prickar är gjorda med Distress Oxides.

 

Jag använder alltid färdiga kortbaser (du hittar alla alternativ i shoppen här), och oftast målar jag mitt motiv på en utskuren bit Strathmore Bristol Smooth eller Neenah Solar White, beroende på vad jag ska använda för typ av färg. Det gör det lätt att välja de jag tyckte blev fina och fästa dem på ett kort när allt är klart, och det gör att jag undviker att smutsa ner min vita kortbas med diverse färg och kladd från min arbetsyta.

Vilken stil skulle du välja att måla Snowy i? Skulle du hålla dig till en typ av färg, t.ex. akvarellfärg, eller skulle du blanda hej vilt? Är du sugen på att göra julkort ännu? 😉

Tjing!

/Jennie, a.k.a. jenandtricks

 

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar