Bubblor och åter bubblor

Det här blir ett bildtungt inlägg så, hämta kaffet så börjar vi ;). Jag köpte för ett tag sedan ett äldre Lawn Fawn stämpelset som heter Let’s Bokeh som innehåller cirklar i olika varianter. Jag har velat prova detta länge och under semestern så fanns det äntligen lite tid. (Denna sommaren har ju verkligen bjudit på pysselväder där jag bor iallafall.)

Jag ville testa lite olika sätt att färglägga cirklarna med olika medium. Jag valde att testa Distress Inks, Distress Oxide och Altenew vattenfärgsset. På de flesta av korten så heat embossade jag cirklarna i olika färger och valde sedan sätt att färglägga. På ett av de så testade jag istället att stämpla med vatten och färgsätta därefter. Så här blev resultaten;

De översta är gjorda med Distress Oxide. De undre till vänster är gjorda med Altenews vattenfärger och de undre till höger med Distress Ink.

Här har jag börjat med att heat embossa i vitt och guld på Bristol Smooth papper eftersom Distress Oxide blandar sig så otroligt bra på detta papper. Jag började med att lägga dit den ljusaste färgen i mitten (Tumbled glass för den blå och Spun Sugar för den rosa). Jag gick sedan över till en mörkare nyans (Mermaid Lagoon och Picked raspberry). På det blå kortet la jag även Blueprint Sketch längst ut. Jag blandade färgerna fram och tillbaka för att få till en så jämn övergång som möjligt. Jag har sedan målat dit lite glitter i form av Perfect Pearls blandat med vatten på några av bubblorna (svårt att se på fotot men det finns där *smile*).

På nästa set så har jag färglagt med Distress Inks. Här ville jag få två färger att SJÄLVA blanda sig med varandra utan att jag petade för mycket. För att åstadkomma det så testade jag två tekniker. På det översta så har jag använt de stämplar som är ”hela”. Jag har stämplat en och en cirkel genom att antingen spraya vatten på stämpeln eller ”stämpla” stämpeln i en blöt tvättsvamp. Jag försökte få med mycket vatten så att pappret verkligen blev blött. Jag tryckte sedan ut lite distress ink på ett akrylblock och plockade upp det med en pensel och stoppade den ena färgen på ena sidan av vattenbubblan och den andra på den andra sidan. Tanken är att låta vattnet göra det mesta av jobbet. Jag tycker det är så häftigt att se när de två färgerna blandar sig med varandra.

Eftersom resultatet blir väldigt oregelbundet med den första metoden så testade jag även här att heat embossa och sedan ”måla” varje cirkel med vatten och sedan lägga i färgerna från vardera sidan. Man får hjälpa till lite grand för att få ut färgen jämns med kanten men jag försökte hålla mig ur mitten 😉

Här är det Wilted violet som blandat sig med Salty Ocean på ett härligt sätt. Även Twisted Citron med Lucky clover blir riktigt cool.

På de sista korten så heat embossade jag igen, denna gång med vitt och med genomskinligt glitter embossingpulver.

Jag och Altenews vattenfärger har inte helt kommit överens än så här fick jag ”hjälpa” till mer jämfört med Distress Ink. Jag är övertygad om att detta är handhavandefel från min sida men det är kul att experimentera och se vad man kan få fram 😉 På det övre kortet så har jag testat att få två färger att blanda sig, med varierande resultat. Jag gick därför över till enfärgade varianter på det nedre men gjorde en gradering med hjälp av vatten.

Trots att jag bara använde en färg per bubbla så blev ju effekten ändå rätt så häftig. Vad tycker du?

Vad gör man då med alla dessa bakgrunder då? Jag testade lite olika varianter beroende på vilken färgskala de hade;

De små sjöhästarna är från Lawn Fawns sommarsläpp och heter Seahorsin’ around. Friend/friends dien kommer från My Favorite Things.

Här tyckte jag att det verkligen såg ut som vattenbubblor med den glittrande kanten och de blå färgerna. Jag stämplade sjöhästarna på Bristol Smooth-papper och färglade med Zig Clean Color Real Brush markers (du kan även använda Distress Markers). De små korallerna är från ett tidigare set som heter Mermaid for you.

Hälsningen är heat embossad med Hero Arts vita embossingpulver och utskuren med en Simple Sentiment banner från Lawn Fawn. Guldpappret kommer från American Crafts POW glitterpapper.

Här har jag använt samma set som ovan men bara med lite annorlunda färgval.

Cirklarna är utstansade med Hero Arts Infinity Dies Circles i American Crafts POW glitterpapper.

På detta kort så stansade jag ut ”Friend” direkt från den färglagda panelen. Jag stansade även ut detta ur vanligt vitt papper 3 gånger och limmade ihop med Lawn Fawns glue tube och monterade tillbaka detta på plats med den färglagda diecuten längst upp i högen.

På detta foto syns dimensionen något bättre. ”Hello darling” kommer från ett Mama Elephant set som heter Occasional labels.

På det sista kortet så har jag stansat ut ”Friends” från den färglagda panelen och från American Crafts POW glitterpapper. Sedan monterade jag helt enkelt in den guldiga diecuten på plats i ”hålet”.

Nu har vi kommit in i augusti men butiken är fortfarande semesterstängd ett litet tag till. Du kan givetvis lägga order i webbshoppen, de plockas dock i mån av tid. Den 13 augusti är allt tillbaka som vanligt igen. Och då är det bara några dagar kvar till Lawn Fawns nya släpp. Gissa vem som är sugen 😉

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar