Med fokus på Mama Elephants stämplar

Jag kan ha råkat köpa på mig lite för många olika stämpelset från Mama Elephant på sistone så idag blir det lite kortinspiration med motiv från just dem.

Först ut är ett kort där jag använt ena stämpeln från setet Wild Meadow. Motivet har jag färglagt med polychromos på kraft-papper och det blir så himla fint! Jag har ritat några vita detaljer med en Uni-ball signo white och stänkt på lite svart färg. Texten kommer från setet Occasional labels som också är från Mama Elephant.

Till nästa kort har jag använt en stämpel från det ursöta setet Wish upon a star. Motivet är stämplat spegelvänt och färglagt med vattenlöslig färg. Jag stämplade med distress ink antique linen för att kunna färglägga utan att få ”synliga” linjer. Texten är från samma set och embossat med Hero arts vita embossingpulver.

Bakgrunden är gjord med distress ink i färgerna salty ocean och chipped sapphire. För att få lite moln använde jag en stencil från My favorite things som heter Cloud med Hero Arts vita stämpeldyna Unicorn. Jag hittade en bit band som jag fäste och knöt en rosett av.

Jag använde samma stencil till bakgrunden på nästa kort men med flera olika distresser: squeezed lemonade, twisted citron, cracked pistachio, tumbled glass, shaded lilac, spun sugar och dried marigold. Motivet och texten är från setet Beach chickies, fågeln är färglagd med alkoholbaserade pennor på Neenah cardstock och har några vita detaljer som jag ritat dit med en Uni-ball signo white.

Även nästa kort har fåglar från Beach chickies som jag färglagt på samma sätt. Till bakgrunden använde jag distress ink i färgerna scrattered straw, cracked pistachio och salty ocean. Strandlinjen gjorde jag med en bit papper som jag klippte till lite vågig och använde som stencil, det finns även färdiga stenciler som fungerar lika bra, tex MFT Drifts & hills. Jag hade ingen hemma så det fick bli en enklare lösning.

Hoppas jag inspirerat till lite pyssel. Nu ska jag fortsätta pyssla vidare och njuta av mina sista semesterdagar. På återseende!

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

Lämna ett svar