Överraskande roliga födelsedagskort, clean and simple

God onsdag!

Idag har jag tre kort att bjuda på där jag använt samma stämpelset till alla tre. Ganska rena och enkla men så roliga! Stämplarna heter Birthday Before ’n Afters och kommer från Lawn Fawn, det finns även tillhörande dies. Jag tror kanske att tanken var att använda dem med deras Magic Picture Changer men jag har ingen sån och kom på en annan idé istället; stämpla “before” på utsidan och “after” på insidan. Jag gör sällan kort med något på insidan så det var kul att variera sig lite.

För att stämpla motiven tillsammans har jag stämplat och maskat lite om vartannat, det är praktiskt att ha dies till så slipper man klippa ut maskerna för hand.

Alla motiv är färglagda med färgpennor (polychromos) på vanlig vit cardstock som sedan är monterat på en bit svart cardstock ovanpå en kortbas.

På insidan har jag stämplat direkt på kortbasen och färglagt med färgpennorna, de blöder ju inte igenom så det fungerar jättebra! Skulle man vilja använda andra typer av färger så går det lika bra att fästa ett till lager på insidan med motivet.

Ett tips är att använda en misti eller annat stämpelverktyg för att få allt rakt och på rätt plats. Alla korten är one layer utom paketet för där råkade stämplingen bli fel så jag skar ut paketet och gjorde om texten. Det här var innan jag kom på att min misti är bra till den här typen av projekt, haha!

En annan bonus är ju att man enkelt kan massproducera kort om man vill ge bort ett litet set till någon.

Sist kommer min favorit av de tre, kortet med presenten på. Så himla roligt och kul överraskning när man öppnar kortet. Det här kommer jag att göra flera varianter av i olika färger!

Och den fantastiska insidan!

Jag skrattar för mig själv varje gång jag tittar på det här kortet, jag vet inte varför det är så roligt 🙂

Hoppas du blev lite pysselsugen nu när vardagen börjar komma ikapp igen med allt vad det innebär. Dessa kan man stämpla upp och färglägga framför TV:n eller så om man vill, lite lagom ansträngande efter de första arbetsdagarna.

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

Lämna ett svar