7 sätt att ta fram det lilla extra

September månads tema är ”finishing touches” eller det där lilla extra. Jag tänkte visa er hur man med 7 olika sätt kan ta ta fram det där lilla extra i en kortdesign. För att visa det så har jag gjort två exakt likadana kort men på det ena så använder jag dessa 7 sätt att lyfta designen.

Vi börjar med att titta på vad som faktiskt är lika med dem. Jag har använt mig av ett favoritsätt från Lawn Fawn som heter ”Mermaid for you” samt lite border dies; Palm tree border och Stitched Wave border. Det är även samma grundfärger på pappren som alla kommer från Bazzill. Figurerna är också färglagda med vattenbaserade pennor lika Distress markers. Men ungefär här så slutar likheterna, dags att gå in på skillnaderna.

För att skapa det där lilla extra så har jag använt mig av 7 sätt/produkter. Dessa är;
1. 3D foam tape
2. Stickles glitterlim
3. Distress ink
4. Wink of Stella glitter pen
5. Uni-Ball Signo pen
6. Gansai Tambi Starry Colors vattenfärger
7. Småstämplar

Dags att djupdyka i detaljerna. Vi börjar bakifrån och arbetar oss framåt.

För att skapa extra djup i sin bild så kan man se till att lägga till något som upplevs ska vara långt bort. I detta fall så tog jag en fågelstämpel från Lawn Fawn setet Happy Village och stämplade i bakgrunden, bakom palmerna. För att skapa mer djup även i palmerna så har kronorna fått sig en omgång med Pine Needles distress ink innan de klistrades på kortet. Använd sidan av din ink blending tool och håll diecuten i handen och gå försiktigt runt kanterna för att få lite extra färg längst ut. Dags för stammarna, de fick ett mönster med hjälp av en Uni-Ball Signo pen i Bronze färg.

För att ge stranden mer liv så har även den fått distress ink på kanten längst upp med färgen Vintage photo. För den där riktiga sandkornskänslan så tog jag till Gansai Tambi Starry Colors och skvätte på med två olika guldfärger och lite Vintage Photo distress ink.

Dags att ta sig an de vågiga lagren. Även där så kan man använda småstämplar till sin fördel. Jag hittade några vågstämplar i Lawn Fawn setet Ahoy Matey och stämplade med mörkblått. För att man ska få den där känslan av vågskum kan man använda sig t.ex av Stickles. Här har jag lagt ett lager med en genomskinlig variant som heter Star Dust.

För att ytterligare få vågorna att poppa fram så har jag använt 3D foam tape. Att jobba i lager och lyfta några av dessa lager ger alltid intrycket av ”det där lilla extra”.

Till sist så har även figurerna fått lite extra detaljer i form av Stickles i antingen Star Dust eller Gold, lite Wink of Stella glitter pen på sjöhästen och lite penndetaljer på sjöjungfrun (de detaljerna är gjorda med vattenfärgspennan).

Och till sist så får du se de båda korten igen. Vilken stil är din favorit?

Glöm inte att Pyssloteket firar 10 år den 14 september. Var med och fira i webbutiken den 13 september eller i den riktiga butiken den 14 september. Läs mer här för detaljerna.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar