Hösten närmar sig…

Och med den alla härliga höstfärger, vilket syns i det första av dagens kort:

Jag blev utmanad att göra ett kort med höstfärger, löv och moln – detta är resultatet.
Närbild på löv och bling.

Jag stämplade på Neenah classic cardstock (110lb) med Altenews dye inks – Warm and Cozy och Altenews stämpelset Leaf Clusters (för närvarande slut i butik, men om du mailar Anna så kan hon säkert beställa hem flera).

Molnen gjorde jag med Distress Oxides – Tumbled glass och stencilen Mini cloud Edges (6×6) från My Favorite Things. Det var mitt första försök med en sån här stencil och jag blev förvånad över hur lätt det var att få till snyggt! Förmodligen var det en kombination av bra papper, lättapplicerad stämpelfärg och en mini ink blending tool.

Stämpeln är från Rox Stamps och heter Grattis på födelsedagen. Den har jag stämplat med Altenews Obsidian pigment ink – blir så snyggt och ”krispigt” tryck med den, tycker jag.

Finishing touches – jajemän, det finns såna även på detta kortet:

Kort nummer två idag har förvisso lite höstiga färger, men är inte direkt ett höstkort – kanske mer ett kort som påminner om att se det positiva i det lilla. Jag är ju lite benägen att tycka att hösten är lite deppig, för efter den kommer vintern och den gillar jag inte så värst… Men, med en ballong kan ingen vara nere, eller hur är det han säger?

Utmaning för detta kort var att inspireras av en saga, ha med en ballong och någon form av bakgrunds/texturstämpel.

Japp, den underbare Nalle Puh dök upp i mitt huvud när jag fick denna utmaning (se bildtexten) och eftersom jag inte har någon stämpel med honom fick jag helt enkelt rita av en bild från nätet. Först skissade jag med blyerts, sen fyllde jag i konturerna med svart Fineliner och till slut färglade jag med Altenew artist markers. Även här lade jag till lite highlights med vit Poscapenna.

Textstämpeln är även denna från Rox Stamps och den heter Liten grattisstämpel.

Båda korten är monterade på svart cardstock och färdiga kortbaser.

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar