Fuzzy Hugs – Höstmys med nya favoriter från Mama Elephant

När nyheterna från Mama Elephant släpptes idag visste jag på en gång vilken som var min favorit: Fuzzy Hugs. Jag kastade mig över dem (och en del andra nya godbitar som jag inte kunde låta bli) och gav mig tusan på att göra tre kort med Fuzzy Hugs till dagens inlägg, för de var så rykande färska och så fantastiskt fina! I slutändan tror jag att jag kanske gjorde det lite väl komplicerat för mig själv, för jag är inte någon mästare på färgläggning, men jag ville verkligen göra något riktigt höstmysigt och fastnade helt i det jag höll på med.

De första två korten gjorde jag med en blendad bakgrund med distress ink i fyra färger; Squeezed Lemonade, Spiced Marmalade, Worn Lipstick och Ripe Persimmon. Först applicerade jag färgen med en Ranger Mini Ink Blending Tool, och sedan sprejade jag med Sheer Shimmer Craft Spray. Jag vet att den sålde slut på 10-årskalaset i butiken i lördags, men det kommer definitivt komma in fler av den, den är alldeles för populär!

Det första kortet har dessa två krambjörnar, och en av dem fick bli en liten eloge till Puh i sina färger, om han hade fått ha en dunjacka på sig på hösten.

Nästa kort är inspirerat av DT Babsan, som visade mig ett kort med denna häftiga teknik:

Med den nya stålstansen från Mama Elephant, Big Warm Fuzzy Hugs, skar jag ut texten direkt från bakgrunden, och monterade sedan upp den en bit från basen. Sedan målade jag med lite extra orange vattenfärg för att få till en extra skugga runt orden.

Och slutligen kommer kortet som tog längst tid. Jag ville göra ett höstigt landskap i bakgrunden bakom de fina kaninerna, så att de inte bara flöt fritt utan sammanhang. Inspirationen kommer från Hayao Miyasakis animerade film ”Kikis expressbud” (som utspelar sig i en stad inspirerad av Stockholm med omnejd), där mycket av konceptbilderna för filmen visar öar och vatten likt Stockholms skärgård.

Då kaninerna står uppe på en kulle med utsikt över en liten stad ritade jag ett litet staket så att de inte skulle råka ut för en olycka 🙂

Bakgrunden är målad med akvarellfärg och gouach, och skimret uppe i högra hörnet kommer från Lawn Fawns Liquid Stardust. Det är ett flytande glitter som går att blanda med vattenfärg, akrylfärg, gesso, och annan media, och den ger ett väldigt fint skimmer med en aningens aningens varmare färg än Sheer Shimmer Craft Spray.

Jag kände inte att jag ville sätta någon textstämpel på framsidan på detta kort, utan kommer istället stämpla ett meddelande på insidan.

Jag kommer använda det här stämpelsetet till både höst- och julkort, för det är på tok för fint att låta blir. Dessutom gör de tillhörande stålstansarna det lätt att skära ut dem, så att man kan färglägga många på en gång och sedan skära ut dem och placera på valfritt kort. Underbart!

Har ni fått lite höstkänningar än? Har ni några favoriter bland nyheterna? Glöm inte att tagga Pyssloteket om ni visar på Instagram eller Facebook, det är alltid så roligt att se vad ni pysslar med!

Trevlig söndag!

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar