Det lilla extra – marshmallow style

Månadens tema är ju ”det där lilla extra” och idag tänkte jag krydda till det med….godis, helt enkelt. För ett tag sedan så lanserade My Favorite Things en liten die som heter Treat bag topper. Jag föll hals över huvud för den här enkla lilla saken som helt enkelt är till för att göra en toppdekoration på en presentpåse. Hur presentpåsen ser ut, och vad som är i den, bestämmer du helt själv, dien hjälper dig att göra en dekoration att försluta påsen med.

Här har jag använt Lawn Fawns miniset ”A little sparkle” ihop med mönsterpappret ”Spiffy speckles”.

I mina exempel så har jag använt cellofanpåsar med en bredare botten för att kunna få plats med många marshmallows men man kan lika gärna använda cellofanfickor eller papperspåsar. Vad man lägger i sätter ju endast fantasin gränsen för 😉 Varför inte ge bort t.ex kaffe och choklad, te och honung (så här i förkylningstider) eller varför inte ett hemgjort set med kort.

Jag började med att stansa ut med dien i det rosa och gula mönsterpappret från Lawn Fawns Spiffy Speckles. Sedan stämplade jag figurerna från Lawn Fawns A little sparkle och färglade enhörningarna och älvorna med alkoholbaserade pennor och stansade ut med tillhörande dies.

Jag använde sedan Treat bag topper på ett par vita papper och stansade sedan igen med Lawn Fawns Cloud border dies för att skapa molnen. På så sätt behåller man stygnen på alla delar. Hälsningen stämplades i matchande färg till pappret. Till ordet ”SPARKLES” använde jag Versamark Ink ihop med ett glitter embossingpulver för att lägga till lite extra bling! Figurerna fästes med Glue dots, ett väldigt enkelt sätt att fästa små figurer, speciellt när bakgrunden är lite ojämn.

Baksidan dekorerades även den med moln samt några småstämplar i matchande färg. Här har jag även stansat ut baksidan på handtaget i mönsterpappret och limmat på det. Det ger lite extra finish till projektet (annars är denna del endast baksidan av pappret du stansat ut från början).

För att fästa dekorationen på påsen så kan man göra på lite olika sätt beroende på vilken hållfasthet man faktiskt behöver och om det ska gå att återförsluta eller inte;

  1. Använda dubbelhäftande tejp både fram och bak
  2. Häfta baksidan i påsen och sedan fästa framdelen med dubbelhäftande tejp
  3. Fästa ena sidan med något som sitter hårt (dubbelhäftande tejp, häftklammer) och andra sidan med glue dots. Detta bör nog endast användas om det som ligger i påsen inte väger speciellt mycket eftersom risken finns att dekorationen lossnar om man endast lyfter i handtaget.

Dessa små dekorationer var så himla roliga att göra så det blev ett gäng exempel till.

Här är det Lawn Fawn för hela slanten både vad gäller stämlar, papper och dies. Träden är från senaste släppet och heter Tree before n’ afters. Det bruna och gula pappret kommer från 6×6-blocket Knock on wood. De oranga och röda papprena kommer från senaste 6×6-blocket Fall fling. Gräset är gjort med några olika Grass border dies.

Påsar redo att fyllas med godsaker. Om innehållet är för ”kort” för påsen är det ju bara att klippa av den i lämplig längd och sedan fästa ihop den.

Jag gjorde även ett sista Halloween-exempel, det är ju inte superlångt kvar till detta firande nu. Här har jag använt papper från Knock on wood igen. Stämplarna är från senaste släppet och heter Spooky village. Den lilla pratbubblan kommer faktiskt från setet Hay there och ”Boo” passar alldeles perfekt där i. Siluetten i bakgrunden heter Village border.

Sugen på att testa? Vad skulle du fylla i presentpåsen?

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar