Lek med Distress Oxide sprayerna

Jag skulle ju inte… nä, inte skulle jag ha Distress Oxide spray, jag hade ju dynorna. Det räcker väl… Sedan kom den där Tim Holtz, med ytterligare en av sina inspirerande videor och då var det kört. ”Det där” måste jag ju bara testa. Jag älskar ju att göra bakgrunder med vanliga dynor. Ink blending är verkligen min grej. Men det visar sig att spray kanske är ”min grej” också.

Jag började med att preppa köksbordet med vaxduk, craft sheet, låda att spraya i samt papper (Ranger Watercolor paper och Canson watercolor paper), sprayerna samt mina favoritstenciler, de flesta från Tim Holtz. Jag använde mig följande Distress Oxide sprays; Candied apple, Mustard seed, Twisted Citron, Mowed Lawn, Spun Sugar och Seedless preserves.

Efter ett par timmars lektid så såg det ut så här. Papper på torkning överallt. Vissa paneler så blandade jag endast färgerna, på vissa så använde jag stenciler för att bleka områden genom att spraya vatten på och lyfta av färgen. Använde dem även för att stämpla med (spraya färg och vatten på och trycka på annan panel).

Här är Tim Holtz-filmen som jag blev fascinerad av, speciellt själva printningen så man fick två bakgrunder…Nice!

För att skapa nedan kort så använde jag en av panelerna där jag använt Tim Holtz Autumn stencil. Bladen är utskurna med Lawn Fawns Small stitched leaves die ur två olika paneler. Den ena av dem använde sig av Tim Holtz stencil Thatched.

Sedan var jag ju även tvungen att låta de söta mössen från Lawn Fawns Mice on ice set gå ut och gå på en höstpromenad. Mössen har ju egentligen skridskor på sig men dessa ”gömde” jag med hjälp av en gel penna i vitt. Lägg två lager med färg så gömmer det även de svarta linjerna. Jag skar sedan ut dem med matchande dies och klippte sedan för hand runt fötterna för att den vita linjen skulle matcha bättre.

De guldiga plupparna är gjorda med Stampendous Embossing enamel, ett kornigt embossingpulver. Här har jag endast strött ut kornen där jag vill ha dem och värmt UNDERIFRÅN. Det är superviktigt att värma underifrån, annars blåser kornen iväg i och med att man inte använder Versamark.

Trädet kommer från Lawn Fawns stämpelset Tree Before n’ Afters.

En sista närbild på löv och paneler med alla detaljer.

Och för att lägga till den där sista detaljen så är det snyggt att avsluta genom att stämpla insidan. Jag brukar oftast glömma att göra detta när jag är mitt uppe i skapartagen, men, om man försöker att komma ihåg att stämpla kortbasen när man ändå har alla grejor för stämpling framme, då får man verkligen till den där extra sista detaljen.

Hoppas ni har fått många idéer om ”Finishing touches” för era projekt. Imorgon nalkas en ny månad och med det även ett nytt tema…!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar