Lööövely – tre kort med löv

Det råder inte brist på inspiration här hemma, så idag kommer ännu ett inlägg med kort som jag hoppas kan inspirera!

Till bakgrunden har jag lekt med Altenews vattenfärgerakvarellpapper – jag har liksom droppat koncentrerad färg på olika ställen och sen sprayat med vatten med min Distress sprayer från Tim Holtz så att färgen flutit ut. När jag inte vill att färgerna ska blanda sig så låter jag dem torka med hjälp av min Heat tool från Tim Holtz/Ranger innan jag börjar med nästa färg.

Det stämplade motiven är från Altenews stämpelset Leaf Clusters och dem har jag stämplat med Altenews Obsidian pigment ink. Löven kändes lite nakna, så jag använde vit Poscapenna till att göra prickar på dem som en finishing touch (förra månadens tema).

Kort nummer två har jag också använt vattenfärger på, men då målat den väldigt snabbt och slarvigt på akvarellpapper. Dessutom har jag lagt till några paljetter som en finishing touch. Dessa har jag limmat på med Lawn Fawns glue tube – det limmet torkar snabbt och det blir genomskinligt när det är torrt, så det gör inget om det kommer lite vid sidan om.

Ännu ett kort med samma teknik och material som det första kortet i detta inlägg – bara med andra färger.

Alla kort är monterade på svart cardstock och färdiga kortbaser. Till ritad ram har jag använt svart Fineliner i storleken 0,2 – min favvo. Jag tror jag har fyra stycken här hemma på pysselbordet – två som jag använder och två i reserv om de första två skulle ta slut. 😀 Ja, jag vet, när det kommer till pennor är jag en samlare..!

Hoppas att jag kunnat inspirera er till lite pyssel – nu är ju den perfekta årstiden för det – i mörkret och den begynnande kylan.

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

2 reaktioner på ”Lööövely – tre kort med löv

  Inga

  (6 oktober, 2019 kl. 17:07)

  Wow, så härliga kort, såna vill jag också göra!!
  Hälsn. Inga

  Inga

  (6 oktober, 2019 kl. 17:14)

  Men hur gör du med vattenfärgen, konentrerad säger du, har du flaskor med färg då, eller?

Lämna ett svar