Inspiration till halloweenkort i sista stund

Jag har nog aldrig riktigt känt något behov av att pyssla eller pynta inför halloween men kan ändå lockas av färgerna och maskeraderna som brukar tillhöra. Jag gillar ju lila och under halloween brukar just den där fina blåvioletta färgen förekomma här och där. I år har jag, kanske för första gången i mitt liv, knåpat ihop ett par halloweenkort. Jag såg ett kort på instagram där personen hade byggt som en miniscen med Lawn Fawns Spooky village och Tiny Halloween och jag blev så sugen på att färglägga hus och göra en egen variant att jag helt enkelt fick köpa båda seten. Himla otur och så synd om mig, eller hur?

Jag har stämplat upp en del motiv med MementodynaNeenah-papper och färglagt med alkoholbaserade pennor lite när tid och andan fallit på. Jag har en liten samling med uppstämplade motiv, sorterade efter papperstyp, som jag plockar fram och färglägger när jag har en stund över. Det är också ganska lagom att ta med sig på en resa eller dagar när man har tid att slå sig ner på ett fik en stund.

Hur som helst, här kommer en bildkavalkad med halloweenmotiv, det mesta jag använt kommer från Lawn Fawn men du hittar mer detaljer under varje bild.

På detta kort finns stämplar från Lawn Fawns Spooky Village och Tiny Halloween, det större spöket är från det sistnämnda. Bokstäverna är stansade med Altenews Fine Alphabet i glitterpapper som jag hade hemma och som av en händelse råkade passa den lila bakgrunden ganska perfekt. Bakgrunden är gjord med vattenfärg på en bit Canson-papper.

Även detta kort har en vattenfärgspöl som bakgrund. Alla motiv kommer från Spooky Village och ordet happy är från setet Happy, happy happy och de tillhörande diesen. Glitterpappret är något som legat oanvänt i min stash i flera år och väntat på att få användas. Äntligen vet jag vad jag ska använda det till!

Hör och häpna, det här kortet har också en vattenfärgspöl som bakgrund och stämplar från Spooky Village. Även detta “happy” är från diesetet till Lawn Fawns Happy, happy, happy.

Här har jag använt ett annat stämpelset från Lawn Fawn som heter How you bean? Candy corn add-on. Jag har maskat och stämplat dessa i en liten hög. Happy halloween kommer från Spooky Village. Kantstansen kommer från MFT och heter Stitched Scallop Basic Edges. Det är ett gäng fantastiskt användbara dies som blir superfina! Mönsterpappret har jag haft länge så jag vet tyvärr inte varifrån det kommer.

Här har jag använt ett par stämplar från Lawn Fawns Costume Party, här har jag också maskat en del när jag stämplat för att kunna lägga godisbitar i pumpahinkarna. Fladdermössen kommer från både Spooky Village och Tiny Halloween. Bakgrunden har jag gjort genom att maska av och färga in med Distress Oxides i olika partier. Månen gjorde jag först och stansade ut cirkeln som jag sedan använde för att maska över/skydda månen. Bakgrunden är utstansad med dies som påminner mycket om MFTs Wonky Stitched Rectangles.

Även min vita penna, mitt glossy accent och mina glitterpennor har gått varma på dessa kort. Alla kort sitter på kortbaser från Anitas som är en förbrukningsvara i min pysselvrå.

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

Lämna ett svar