Baaah humbug!

Ett av dagens kort skulle lika gärna kunna passa in på förra månadens tema film/bok/sång, men jag valde att blogga det under jultemat denna månad i stället:

Såklart jag tänker på ”En julsaga” av Charles Dickens – finns också som film i ett otal versioner. Men, denna gången fokuserade jag på att det faktiskt är ett julkort, ett ganska passande sådant för mig, som kallar mig själv Grinchen. 😉

Fåren är från ett set från Lawn Fawn som heter just Baaah Humbug och jag har färglagt dem med mina Altenew artist markers. Motivet är monterat på svart cardstock och sedan på en naturfärgad kortbas.

Varför inte lite fler julkort när vi ändå håller på? Absolut:

Jag älskar dessa små söta snögubbar från Mama Elephants set Little Snowman Agenda med tillhörande dies. De är så användbara!

Till dessa kort har jag skurit ut paneler i akvarellpapper, målat en slarvig bakgrund med Altenews watercolors (jag har valt blåa nyanser för att passa snögubbarna). Sedan har jag stämplat texter med svart Versafinedyna och till slut monterat på snögubbarna med 3D-kuddar. Svart cardstock mellan panel och kortbas ger en inramning och jag ritar även en ram på den vita panelen med svart Fineliner. När jag gör julkort som detta tänker jag ofta att det ska vara enkelt, ifall jag vill göra många av samma typ och skicka iväg till jul. Det går ju inte att lägga ner timmar på varje kort om det ska skickas iväg ett gäng kort. 🙂

Jag hoppas att jag har bidragit med lite julinspiration och att ni som gör julkort har kommit igång så det inte blir ännu ett moment mitt i julstressen.

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar