Julkort + Distress oxide spray = sant

För några veckor sen kom det Distress oxide spray i nya färger och i samband med det var det ganska många dom gjorde reklam för dem på bl.a. Youtube. Jag hade fram till dess inte känt nåt större sug att prova, troligen på grund av att jag aldrig kom riktigt överens med de vanliga distress sprayerna, men nu fick jag helt plötsligt för mig att jag skulle testa. Det gick som följer: dag 1 hade jag noll, dag två hade jag tre och dagt tre hade jag sju plus en förvaring…. Som tur var har den serien inte fortsatt för jag har inte plats för mer prylar! Det finns några hål kvar att fylla i förvaringen men jag måste suga ordentligt på karamellen gällande vilka nyanser det kommer bli.

Vad är det då som är så kul med just dessa sprayer, undrar du. Hemligheten ligger i att sprayen innehåller en delmängd pigment ink som gör den opak/icke-transparent. Trots att man bygger lager på lager med färg så är det fortfarande möjligt att urskilja de enskilda nyanserna, det blir inte bara färgen ”sörja”.

Till bakgrunderna har jag, förutom oxide sprays, använt Shimmer spritz i färgerna Gold och Sparkle och Distress spray stains i Brushed pewter och Tarnished brass. Några skvätt vit akrylfärg förekommer också.

I eftermiddag dyker det upp ett inlägg där jag beskriver steg för steg hur jag gjort korten ovan. Hoppas vi ses då!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar