Regnbågsfärgade snöflingor

Idag visar jag en teknik hur du kan ”regnbågsfärga” snöflingor (eller annan stämpel).

Jag började med att färga in bakgrunden med olika Distress Oxide (Distress Ink eller andra stämpeldynor går också bra). Lägg färger bredvid varandra som ger en bra övergång t.ex röd bredvid gul (bildar orange), blå bredvid röd (bildar lila) etc. Jag använde ett ink blending tool men du kan även använda t.ex Rangers Detail Ink blending tool, då kan du få in ännu fler färger. Du behöver inte se till att blandningen blir jämn, bara se till att få färg på hela pappret.

När du har färgat klart, se till att torka ditt papper noga. Det måste vara HELT torrt innan du går vidare till nästa steg. Du kan testa att det är torrt nog genom att du häller på embossingpulver på pappret utan att du har stämplat något. Häll av pulvret och om något fastnar, då måste du fortsätta torka. Du kan enkelt borsta bort pulvret med en liten pensel och fortsätta torka.

När du har torkat färdigt, ta din stämpel och heat embossa med Clear embossingpulver. Jag har använt en snöflingestämpel från mina gömmor men i butiken finns t.ex Snowflakes Turnabout från Concord & 9th. Genom att heat embossa med clear så stänger du inne färgen bakom heat embossingen och kan nu använda dig av en ”resist-teknik” som helt enkelt består i att man lägger ytterligare ett lager färg över.

Jag gjorde två varianter och använde Distress Oxide Black soot på den ena och Blueprint Sketch och Chipped Sapphire på den andra. Det hade även fungerat med en brun att lägga över. Det enda man måste tänka på att färgen man väljer ska vara riktigt mörk så den täcker de andra färglagren.

När du har färgat in färdigt, ta något torrt att torka av panelen med för att få bort överbliven färg från heat embossingen. Jag använde en uttorkad våtservett.

När panelerna var färdiga så använde jag en rektangel-die från Hero Arts Infinity Dies Nesting Rectangle. Dessa dies använder jag nästan på varje kort jag gör, superbra och prisvärd die att ha som basrektangel (man får 16 dies i samma set). Jag har dekorerat med en snöflinga från Tim Holtz jul-release förra året, utskuren ur vellum. God jul-dien kommer från Rox Stamps ”God Jul med julkula”. Den verkar inte finnas inne just nu men det finns en liknande som heter God Jul.

Så här blev det blåa kortet. Panelen bakom är utskuren med en Lawn Fawn Stitched Rectangle i ett Bazzill blått papper som heter Admiral och monterad direkt på kortbasen.

Så här blev det svarta kortet. Panelen bakom är utskuren med en Lawn Fawn Stitched Rectangle i ett Bazzill svart papper som heter Raven och monterad direkt på kortbasen.

Nu har jag blivit sugen att testa denna teknik med fler stämplar, undrar vad det blir härnäst? Vad skulle du använda för stämpel för denna teknik?

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

2 reaktioner på ”Regnbågsfärgade snöflingor

  Susanne S

  (26 november, 2019 kl. 19:12)

  Hej! Har testat göra de regnbågsfärgade stjärnorna men embossingpulvret (Stampendous) fastnar på pappret, dvs mellan stjärnorna, också…. Fel papper?? Anv en kortbas samt Distress oxide och ink…..

   Marianne

   (28 november, 2019 kl. 20:37)

   Hej Susanne, du måste se till att all färg är torr från ditt första färglager, annars går det inte. Jag såg att jag missade att skriva den förklaringen i inlägget, har uppdaterat nu. Du kan testa om det är tillräckligt torrt genom att hälla på embossingpulver UTAN att du har stämplat något ovanpå. Häll av och om något då fortfarande fastnar, då måste du torka mera! Först när allt pulver ”trillar av” när du testar, då är det torrt nog att gå vidare. Lycka till!

Lämna ett svar