Ett gäng julkort av spillbitar

Nu börjar det bli dags att posta julhälsningarna för att vara säker på att de når fram innan jul. Om jag inte minns fel är det den 16 december som Postnord har satt som deadline och har du inte hunnit färdigt med tillverkningen är det hög tid att lägga i en extra växel!

Jag bekände ju tidigare i år att jag är en samlare av rang och det gäller såklart även pappersbitar. Jag hittade en hel del rester från den där gången jag köpte ett pappersblock och gjorde 20 kort. Det blir ganska många remsor och vad passar väl bättre än att skära upp dem i lite varierande bredder och montera på ett kort som en bakgrund? Jag kom inte heller på något annat så det var vad jag bestämde mig för att göra. Jag såg till att använda papper från samma block tillsammans och använde en del färdiga dekorationer som bara blivit liggande i kombination med lite nytt. Resultaten kommer här!

Seasons greetings är en die från Avery Elle. Snögubbarna kommer från Mama Elephant Little snowman agenda och hjärtat är från Lawn Fawns Lacy heart stackables.

Julkulor från Hero Arts Holiday ornaments embossade i guld och God jul kommer från Rox stamps.

Tre väldigt lika kort med samma julkulor från Hero Arts, även dessa embossade i guld och texter från MFT Bitty holiday wishes.

Här kommer granarna från ett annat set av Hero Arts som heter Holiday tree tillsammans med en liten god jul-die från Rox. Har för mig att den kom med deras julkalender förra året men kanske har släppts till försäljning nu.

Återigen hjärtat från Lawn Fawn och ovanpå det en ny god jul-die från Rox stamps.

Jag hade lite rester från ett annat pappersblock också som resulterade i två olika varianter, på båda varianterna har jag tejpat lite guldig washitejp mellan ränderna, tyckte det passade in så bra med färgerna och så blev bakgrunden lite mer intressant. Just denna är ganska smal och kommer från Altenew.

Texterna kommer från MFTs Bitty holiday messages och trädet är en träfigur jag hittade i mina gömmor. En snygg die skulle också passa bra om du råkar ha en sån!

Här har jag återigen använt Lacy heart stackables från Lawn fawn, denna gång använde jag kraftpapper och min vita stämpeldyna från Hero Arts samt ett äldre set från Altenew som heter Happy holidays.

Jag hoppas du blir lite inspirerad och kan använda mer av dina pappersblock. Jag slänger nästan ingenting så länge jag kan stansa ut något litet och ibland får jag för mig att stansa ut ett gäng hjärtan tex. Jag vet inte om jag vågar rekommendera att göra så, om du är bättre på att använda det du har liggande så kanske det fungerar bra. En annan får se över förvaringslösningarna med jämna mellanrum istället, hehe.

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

Lämna ett svar