Använd dies för att stencilera ord

Har du testat att använda dies för stencilering? De stora fina ord-diesen från My Favorite Things passar utmärkt för det.

Jag har stansat ut ordet på en bit kraftig cardstock, med god marginal till kanten på pappret så jag kan jobba med infärgningsverktygen utan att det kommer utanför.

Jag börjar med att grunda pappret genom att skapa ett mönster med Altenew stencil Deco Wallpaper. Jag vill ha distinkta kanter mellan färgfälten och använde därför washitejp för att avgränsa områdena.

Jag har använt sk. Blending verktyg från Tim Holtz som ni hittar här och Distress ink pads. Sedan lägger jag ord-stencilen åtta gånger över pappret så att hela ytan täcks av ”hugs”. Jag har använt samma färg som bakgrunden.

Tips: Om man flyttar stencilen lite lite snett nedåt får man som en skugga på bokstäverna. Så gör jag på fyra av orden. Så här ser slutresultatet ut efter stencilerandes.

Jag avslutar med att färga in en Chipboard dekoration från Wycinanka med ett kuvert som det bubblar hjärtan ur. Vita dekorationer blir kontrastrikt mot färgerna bakom. Jag använder en hjärtstencil (du hittar liknande här) och färgar in hjärtana i med Hero arts Pigment ink pad Hues, Univorn. Använder även lite Frantage (ett grovkornigt embossingpulver) för att skapa vita stänk här och där.

Sist stansar jag ut texten ”with love”. Lawn Fawn har flera liknande dies i dina serier ”line” eller ”script”. Svart cardstock får rama in och fästas på en vit kortbas. Så här blir det färdiga kortet.

Hm, man skulle kunna tro att det är slut där meeeen jag tyckte stencilen hade blivit ganska snygg med det mörkt färgade området kring ordet. Så tillsammans med hjärtstencilen och Mama Elephants stämpelset ”Dandelion wishes” blev det ännu ett kort:

Det finns ju alltid någon vän som behöver ett kram-kort, eller hur?!

//Pyzzlot Karin

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar