Happy Birthday – kort

Hej allihop! Så januari rullar på och här på Pyssloteket har vi fortsatt stencil-feber. Tänk vilka underverk en plastbit kan göra. Även jag fortsätter på detta spår med ett lekfullt kort i grönt.

Bakgrunden är skapat på ett vitt mixed media-papper som jag satt fast på en av Anita’s underbara kortstommar i A6 när jag skapat klart. Till bakgrunden har jag använt Distress Oxide i färgen Crushed Olive och stencilen Branches från Dina Wakley Media. Samt lite svart akrylfärg att stänka med såklart.

Jag började med att trycka dynan mot mitt glasunderlägg och spraya vatten på färgen. Sedan drog och tryckte jag ner mitt papper tills jag var nöjd med resultatet. Efter färgen torkat använde jag en blending tool med samma Oxide-dyna genom stencilen för att skapa ett diskret mönster.

”Happy” är en die från mama elephant och utstansat ur ett papper som jag färgat in med Distress Oxide i samma nyans, Crushed Olive, och ”Birthday” är skrivet med en gammal klassiker, Tim Holtz’s Label Letters. Kronan på verket är den söta fågeln som kommer från My Favorite Things stämpelset Tweet Friends.

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Lämna ett svar