Stencilerna fortsätter gå varma, vad hände?

Jag vet inte vad som hände men när jag väl kom igång att använda mina stenciler så kunde jag inte riktigt sluta, jag som “aldrig” använder dem i vanliga fall. Det finns ju en del olika tekniker att använda men jag har fokuserat på ink blending idag.

Till detta kort har jag inte maskat alls men däremot använt en stencil från Altenew som heter Skylight. Färgerna jag använt är Distress oxide Cracked pistachio och kanske Faded jeans, jag minns inte riktigt vilken det blev. Texten kommer från Mama Elephants stämpelset Words defined och är stämplat med Altenews crisp ink Lagoon från setet Sea shore. Som avslutning har jag satt fast några halvpärlor och ritat en ram med en svart penna.

Till det här kortet har jag gjort en egen mask med acetat och en rektangulär die, på så sätt kan jag återanvända samma form flera gånger om utan att behöva göra nya masker. Ovanpå masken använde jag Tim Holtz stencil String (nr 103) och sen blendade jag Distress oxides i färgerna Spun sugar och Picked raspberry. Även denna text kommer från Mama Elephants Words defined men här valde jag att embossa med guld. Blomman kommer från Altenews set Hope och är stämplad med färger från tre av deras crisp ink sets: Shades of purple, Green fields och Pocketful of sunshine. Jag använde tillhörande dies för att skära ut blomman och bladen som är fästa med distanskuddar och tejp. Till sist skvätte jag lite Shimmer spritz i guld över kortet.

 

Till dessa två kort började jag med att stämpla en av blommorna från Altenews Poppy garden sedan använde jag masken till och täckte över motivet. Jag använde min egengjorda mask igen (det skulle gå lika bra att maska av med maskerings– eller washitejp) och färgade in bakgrunden med Distress oxides. Den rosa kombinationen är spun sugar och picked raspberry och den gulorange är dried marigold och wild honey. Jag fick för mig att färglägga blomman på ena kortet och valde ljusa nyanser. Texterna på det rosa kortet kommer från Altenews set Amazing you samt Versatile vases, texterna på det andra kortet kommer från hÄnglar & Wings set Inbjudan script och vänskap. Båda korten är avslutade med Nuvo drops.

Vilka tekniker är dina favoriter när det kommer till stenciler?

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

Lämna ett svar