Färgglatt med stenciler

Jag älskar ju färg i alla de former (akrylfärger, akvarellfärger, stämpelfärger osv.) så stenciler är ett självklart hjälpmedel när jag leker med alla färger. Idag tänkte jag visa ett art journal-uppslag och ett kort – båda med massor med olika färger:

Jag har grundat mitt uppslag med gesso och sen har jag kladdat hej vilt med olika akrylfärger på bakgrunden och bland annat använt stenciler för att ”ta bort” färg med våtservett. Det är en av teknikerna jag visar i min art journal-kurs (håll utkik efter nya kurser i webbshoppen!)

Svart och vit Poscapenna använder jag nästan jämt i mina art journals – de är toppen till att skriva, klottra, rita konturer osv. – även ovanpå akrylfärg som kan vara lite ”plastig” och svår att skriva/rita på med de flesta pennor.

Nästa alster med färg och stenciler är detta kort:

Elefanten, den UNDERBARA elefanten, är från Katzelkrafts set Les Jungles – sa jag att jag är KÄR i elefanten?! Jag har stämplat med Memento ink – Tuxedo black och färglagt med mina Altenew Artist markers. Även den lilla sköterskefågeln från Lawn Fawn – Get well soon är stämplad och färglagd på samma sätt.

Stencilen är en av Tim Holtz härliga stenciler – fråga mig inte hur många av dem jag har… (Alldeles för få, såklart!) Innan jag lade på färg maskade jag över elefanten med en post it-lapp som jag stämplade elefanten på och klippte runt. Färgen jag har använt med stencilen är Distress ink pad – trooor det är Peacock Feathers – och mini ink blending tool.

Texten är gjord med olika typer av bokstavsstickers/thickers, handskriven text och en stämpel (Världens bästa) från ett set som heter Födelsedag och kommer från hÄnglar & Wings. Kortbasen är 10,5 x 21 cm och kommer från Anita’s. Mellan kortbas och motiv har jag fäst svart cardstock för att motivet ska synas lite mer och få en ram. Självklart kunde jag inte låta bli mina Fineliners, som ni ser… 😉

Jag hoppas jag har kunnat inspirera till lite stencilpyssel nu – pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar