Torrembossing med stencil

Går det att använda stenciler för så kallad torrembossing, det vill säga på samma sätt som embossingfolders? Absolut. Det blir inte lika kraftig prägling av pappret och min erfarenhet säger att hur bra det blir hänger på vilket papper du använder.

Idag tänkte jag visa två olika kort där jag använt samma stencil för embossing men på två olika papper. Därför blev korten oxå ganska olika.

På det första kortet använde jag en bit styvare vitt kartongblad som brukar fungera bra till de flesta medier. Men, lärde jag mig, inte till torrembossing. Präglingen blev jättesvag och tråkig. Jag hade först tänkt att ha en helvit bakgrund, men bestämde mig för att lägga stencilen igen över embossingen och färga in mönstret med Distress Oxide. Det gjorde det hela mycket bättre så att det fina mönstret från stencilen Market Branches från Echo Park kom till sin rätt.

Sedan pickade jag försiktigt ut lite pulver från Shimmer Powder flaskorna i koordinerande färger och sprayade med vatten för att få skimmer och inte så strikt intryck. Shimmer Powder hittar du här i butiken.

Efter det målade jag stämpeln från Altenew med rosbuketten och klippte ut den. Jag blandade även guldigt Shimmer Powder med vatten och stänkte över pappret och rosen.

Jag avslutade med att använda Glossy accents och Glitter stickles på delar av rosen.

På det andra försöket blev embossingen som jag tänkt mig. Då använde jag Bazzil Cardstock – Card Shoppe – Marshmallow. Ett tillräckligt tjockt och mjukt papper. Här syns mönstret tydligt och fint.

Denna gång blev det ett kondoleanskort och jag målade Altenews bukett i grå nyanser. På några ställen på rosen använde jag transparent Wink of Stella för att få lite lite skimmer.

Två väldigt olika kort med i stort sett samma material.

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar