Distresser och Shimmer Powder samarbetar fint

Jag har ju tidigare testat att måla med Shimmer Powder genom stencil. Idag tänkte göra tvärtom och använda stencil med Distress ink på en bakgrund av Shimmer Powder.

Jag blev inspirerad av ett kort som Camilla Skoglund postat på sitt Insta (Millicentcards) där hon använde Lawn Fawns lilla kameleont tillsammans med Shimmer Powder i grönt. Det fick mig att plocka fram min lilla Dino från Lawn Fawn.

Eftersom jag vill ha en helgrön bakgrund säkrar jag upp det med att grunda med Distress inks. Sedan pickar jag försiktigt ut grönt Shimmer Powder ur flaskan i två olika nyanser och sprayar rikligt med vatten på. Det blir en härligt skimrande fläckig bakgrund.

Sedan lägger jag stencilen Leaf Burst ftån Altenew i de fyra hörnen. Mitten vill jag hålla fri från mönster för att fokusera texten.

Jag använder Distress inks för att färga in löven. Det blir läckert mot den skimrande bakgrunden.

Den lilla dinosaurien målar jag med Shimmer Powder som jag pickat ut i en palettkopp (här hittar du liknande) och sprayat lite vatten på. Den blir verkligen jättesöt och skimrande. Särskilt med prickarna av ganska koncentrerat pigment (lite lite vatten i relation till Shimmer Powder). Jag sätter den på 3D-kuddar.

Efter att ha sett Jurassic World tillsammans med barnen i helgen känns det väl tveksamt om ”Rawr” betyder något annat än ”Välkommen in i min vassa käft, du lilla beniga munsbit!” :-D, men i Lawn Fawns tappning känner jag mig ganska säker på att dinosaurier passar till alla hjärtans dag.

Med detta inlägg är januari slut och jag hoppas verkligen du tycker jag och mina DT-kollegor har maxat möjligheterna med stenciler. Hoppas du plockat med dig något nytt hur du använda dem i ditt skapande. Nytt tema och ny månad imorgon. Men definitivt inte sista gången ni ser stenciler i mina inlägg. Love’em, gotta have ’em, more and more and more!

// Pyzzlot Karin

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

2 reaktioner på ”Distresser och Shimmer Powder samarbetar fint

  Elisabeth

  (31 januari, 2020 kl. 09:31)

  Så fint och gulligt.Lägger du på färgen på stencilen med skumgummi eller borste?

   Karin Å

   (31 januari, 2020 kl. 09:38)

   Tack, vad kul att höra. Jag gillar att jobba med borste och tycker det funkar för Oxiderna särskilt bra.

Lämna ett svar