Altenew Persian Motifs och Distress Oxide

Det här med skisser tycker jag kan vara lite svårt så jag tyckte det var en kul utmaning att få ta mig an Tettiz skisser för denna månaden. Den ena skissen ”pratade” direkt med mig och bland annat så dök följande design upp som jag bara var ”tvungen” att testa:

Jag har använt mig av nedan skiss. De två halvcirklarna blev representerade av blommorna, text och småcirklar är gjorda med en die och enamel dots.

Jag började med heat embossa mina blommor i vitt och guld. Stämplarna är från ett lite äldre Altenew set som heter Persian Motifs. Maila till Anna och beställ om du blev sugen på det. Jag använde mig av mitt Misti stämpelverktyg vilket gör det väldigt enkelt att stämpla och göra flera paneler samtidigt. Jag arrangerade mina stämplar i ett mönster som jag tyckte utgjorde cirkeln. Jag stämplade sedan med Versamark Ink och använde mig av vitt eller guldfärgat embossingpulver. Efter att jag embossat ena sidan vände jag helt enkelt på panelen och stämplade igen (utan att behöva flytta stämplar eller något). På så vis gick det väldigt snabbt att göra 4 paneler.

Sedan var det dags för ink blending med Distress Oxides med mini ink blending tool. Jag använde mig av Bristol Smooth papper, ytan på detta papper är lite glatt vilket gör det väldigt enkelt att hålla på med ink blending. Dessutom är Distress Oxide väldigt tacksamma att blanda med.

Här har jag använt Distress Oxide i färgerna Mustard Seed och Ripe Persimon.

Efter att jag gjort ink blending så var det dags att framhäva blommorna. Eftersom Distress Oxide oxiderar med vatten och bildar vita fält så gjorde jag först detta. Jag ”målade” blommorna med vatten och duttade av överflödigt vatten med lite hushållspapper. För att få dit lite extra bling så använde jag mig av lite Perfect Pearls blandat med vatten och målade i blommorna igen och fick då ett fantastiskt skimmer på dem.

Här har jag använt Distress Oxide i färgerna Twisted Citron och Mowed Lawn.

Hooray-dien kommer från My Favorite Things. Den är utskuren ur panelen och sedan har jag monterat i en vit diecut i dess ställe.

Här har jag använt Distress Oxide i färgerna Tumbled Glass, Salty Ocean och Blueprint Sketch.

Här har jag gjort på samma sätt som ovan men istället använt mig av en die från Lawn Fawn. Även denna är utskuren ur panelen och sedan har jag skurit ut ytterligare en vit variant och monterat tillbaka denna i hålet.

Här har jag använt Distress Oxide i färgerna Scattered Straw och Spiced Marmalade.

Det kan vara lite knepigt att montera i diecuten i panelen, speciellt om man haft lite problem att få den ur dien och man har dragit lite i den. Därför brukar jag lägga tillbaka den i hålet och se till så att den passar INNAN jag börjar limma. Se även till att spara alla delar så att du kan montera tillbaka ”innehållet” i de bokstäver som är runda som t.ex o och a.

Det finns flera sätt att limma på. Ofta brukar jag använda flytande lim men tänkte den här gången testa något annorlunda. Jag tejpade helt enkelt hela panelen full med dubbelhäftande tejp, monterade den på kortbasen och nu var det väldigt enkelt att montera dit både ord och tillhörande småbitar för tejpen fanns redan på plats. Om man använder flytande lim här är det ofta stor chans att det blir lite för mycket och att det läcker ut på framsidan. På detta sätt behövde man ej oroa sig för detta.

Nu ser jag fram emot att se fler tolkningar av dessa skisser. Vill du själv vara med och skapa med skisserna? Lägg då gärna upp ditt alster i Pysslotekets Facebook-grupp eller lägg upp i sociala medier och tagga med #pyssloskissen. Vi vill gärna se!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar