Always take the scenic route

När jag började titta över Tettiz skisser inför detta tema så fastnade jag snabbt för den ena med halvcirklar på. Framför mig såg jag då något rymdtema och vi kan väl så här i efterhand säga att; det var INTE där jag landade när jag väl var färdig vilket är helt ok. Skisser tycker jag är ett utmärkt sätt för att få igång kreativiteten och om man landar där exakt eller inte när man är färdig spelar mindre roll.

Jag började med att ink blenda en bakgund med tre färger av Distress Oxide inks i färgerna Spun sugar, Picked Raspberry och Wilted violet. För att liva upp bakgrunden lite så har jag skvätt vatten på den och baddat upp med ett hushållspapper. Sedan ville jag ge den lite mer liv så stänkte jag då på lite Distress Oxide ink i samma färger som jag använt att blenda med. Jag tryckte dynan mot mitt craft sheet och sprayade sedan på med vatten och använde en pensel för att stänka på färgen.

För att skapa mina två halvcirklar så stansade jag ut en snökulle med Lawn Fawns Simple Stiched Hillside border dies. Jag använde ytterligare en die från Lawn Fawn, Puffy Cloud borders för att skapa ”halvcirkeln” däruppe. Det ena av molnen är även utstansat i vellum för jag ville inte gömma bakgrunden så mycket.

Elefanten kommer från Mama Elephants söta set Fly with me som jag färglagt och sedan stansat ut med de tillhörande diesen. Husen är från Lawn Fawns Winter village. Alla bilderna är färglagda med alkoholbaserade pennor.

Texten kommer från ett stickers set från Tim Holtz – Ideo-logy som heter Small talk. Jag har klippt den i tre delar och placerat ut på mitt kort. Som synes har jag inte följt sketchen till punkt och pricka men använt lika många element (elefanten fick bli ”texten” fast den vred jag då åt andra hållet, texten fick bli de tre prickarna). För lite extra bling så är ballongen och snön på husen täckt med ett lager av Nuvos Aqua Shimmer glitter gloss pen.

Jag färglade fler elefanter från samma sätt (när jag ändå var igång) och testade att vrida sketchen så den blev horisontell istället. För att denna gång skapa mina halvcirklar så använde jag en ballongstencil från My Favorite Things som heter Big balloons. Jag har använt Distress Oxide i regnbågens färger och sedan stänkt lite vatten över dem. Jag gjorde även lite ytterligare inkblending på bakgrunden med en molnstencil, också den från My Favorite Things. Denna gång använde jag Distress Oxide Tumbled Glass.

Även här ville jag få med den söta elefanten så den fick även denna gång agera ”Text” enligt skissen. De tre cirklarna fick bli molnen.

Texten Dream big är från Mama Elephants set Occasional labels och har stämplats på vitt papper och klippts ut för hand. Detta set finns inte i butiken nu men blir du sugen på det kan du alltid maila och beställa. För lite extra bling så är ballongen och molnen täckt med ett lager av Nuvos Aqua Shimmer glitter gloss pen.

Hoppas ni här fått lite tips på hur man kan påbörja sitt skapande med en skiss och sedan låta fantasin flöda lite extra när man väl kommit igång.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar