Inspireras av Babsans Dandelion wishes

Ganska så precist för ett år sedan la DT-Babsan upp ett ursnyggt kort gjort med Mama Elephants Dandelion Wishes och jag tänkte att detta får bli min start på månadens tema av ”Lifta, CASE:a och inspireras av en DT-kollega”. Så här såg Babsans kort ut:

burst

Full med inspiration i huvudet och med senaste Lawn Fawn-släppet liggande på pysselbordet så blev det något mitt emellan CASE och ”inspireras av”. Jag har använt Lawn Fawn-produkterna;
Dandy day stämpelset med tillhörande dies
Oliver’s ABC:s
Dandy days mönsterpapper
Pottery Studio Ink Cube Pack
Och mitt slutresultat blev så här:

Jag började med att stansa ut mitt ”Happy” ur min panel (som jag skurit ned till snäppet mindre än 4 1/4 och 5½ inch). För att få bokstäverna rakt så radade jag upp dem mot en kant och satte sedan en bit washitejp över dem och flyttade dem på det sättet. Bokstaven P fick jag gå tillbaka och stansa en andra gång när jag var färdig med de första bokstäverna. Jag avslutade med att stämpla en hälsning direkt på panelen.

Lawn Fawn har kommit ut med en mini-ink cube pack som innehåller flera färger av ”alcohol marker friendly ink”. Perfekt tillfälle att testa!

Dags att färglägga mina små söta möss. Här ville jag testa Lawn Fawns nya stämpeldynor för alkoholbaserade pennor. De har precis gett ut en liten samlingspaket med 4 färger (Pottery Studio mini ink cube pack) som går att använda med alkoholbaserade pennor. Här stämplade jag då med den bruna som heter Crunchy Leaf. Tyckte resultatet blev riktigt häftigt, lite äldre stil på det hela. Man får dock tänka lite på hur man färglägger så man inte färglägger över linjer med för mörk färg, då försvinner linjen. Något man inte alltid behöver tänka på då man stämplar i svart som då alltid är mörkast…

Dags att bygga mitt shaker-kort. Jag skar ut en bit plast (från en paket med gamla overhead slides) och limmade på baksidan av min panel. För att bokstäverna skulle se hela ut så monterade jag här fast mittbitarna på A och P genom att lägga den utstansade bokstaven tillbaka på sin plats och sedan måtta in den extra biten och limma fast den. Sedan var det bara att pilla ur bokstaven igen.

Dags för skumtejp, två lager är det som gäller för att få ”skaket” att skaka ordentligt. Jag satte skumtejpen runt hela min panel och några små stödbitar i mitten så att inte panelen sjunker ihop där. För att få ”skaket” att röra sig fritt så använder jag här en ”powder tool” för att ta bort klistret från sidorna på skumtejpen.

Underbara pappret Dandy day som finns både som 6×6 block och som 12×12 collection pack i butiken.

Till bakgrund använde jag det nya mönsterpappret Dandy day. Detta hade skurits ut med den största av Lawn Fawns Stitched rectangle och limmats på kortbasen. Dags att lägga till skaket som bestod av paljetter från Neat and Tangled. Jag la paljetterna i små högar på mitt mönsterpapper, tog sedan bort skumtejpen från min panel och placerade försiktigt ned den över hela härligheten. Tryck till ordentligt så ingen paljett smiter *smile*

Monterade till sist fast mina små möss och maskrosor och ett litet extra ”birthday” sentiment som kom från setet Really High Five (också senaste släppet från Lawn Fawn). Nu är det bara att skaka!

När jag ändå var i farten så gjorde jag ett kort till, en aningens enklare än det första men absolut på samma tema. När man väl fått kreativiteten att flöda så kan det vara svårt att sluta 😉

Här använde jag mig av samma grund, skar ut bokstäverna med Oliver’s ABCs men stämplade sedan lite maskrosfrö på panelen och även resten av hälsningen. Jag monterade panelen på mönsterpapper+kortbas, monterade in de små mittbitarna på bokstäverna A och P och till sist monterade jag mina möss och maskrosor.

Den gråa stämpelfärgen River Rock gör sig väl med mössen men det fungerar faktiskt även med blommorna. Kul att prova på något annat än det ”vanliga svarta”.

På dessa möss och blommor så använde jag mig av den gråa färgen River Rock. Bakgrunden är även här från 6×6 pappersblocket Dandy day.

Prova gärna på att inspireras av DT-teamet och dela gärna i sociala medier med #pysslotema eller lägg upp i Pysslotekets Facebook-grupp. Vi vill gärna se!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar