Födelsedagssäsongen kan börja!

Tänk att det redan är mars, tiden bara flyger iväg! Med mars kommer inte bara hopp om våren utan även min familjs stora födelsedagssäsong så jag har börjat bunkra upp med lite kalasiga kort som snabbt kan tas med om det krisar. Jag har i samma veva passat på att använda upp en del färdiga bakgrunder, överblivna motiv och även prova ett par av mina nya godbitar från Lawn Fawns senaste släpp. Förutom det så har jag även gjort ett par nya bakgrunder och försökt bli kompis med mina Nuvo Shimmer Powder som flera i teamet gör så fina saker med!

Först ut kommer ett kort där jag blandat både gammalt och nytt. Studsmattan är ny från Lawn Fawns Really High Five och likaså texterna. Ärtorna hade jag över sen ett tidigare projekt och även de är från Lawn Fawn men tillhör setet Be Hap-pea. Bakgrunden är ett nytt försök med Shimmer powders, här i färgen Falling leaves.

Eftersom jag hade så många ärtor över så blev det ett till kort. Här använde jag Shimmer powder i färgen Cherry Bomb istället. Jag har stämplat text och noter från setet Be Hap-pea på bakgrunden.

Här blev det en gammal bakgrund som legat och väntat på sin tur, gjord med någon sorts vattenlöslig färg, kanske kritor eller vanliga vattenfärger. Det var tyvärr för länge sedan som jag gjorde denna för att minnas exakt. Motiven och texten i pratbubblan kommer från Mama Elephants set Donut treats, Happy Birthday har jag stämplat med Lawn Fawns Offset sayings och färglagt med vanliga färgpennor samt lite glitter. Pratbubblan kommer från Lawn Fawns set Speech bubbles.

Detta gjort gjorde jag mest för att visa mina kollegor vad jag gör när jag pysslar och hur det kan se ut. Djuren och ballongerna kommer från Lawn Fawns nya set Really High Five och texten från deras Offset sayings. Bakgrunden har jag gjort med MFTs stencil cloud och distress oxides. Ordet Happy är färglagt med färgpenna och lite glitter. Bakom själva bilden har jag en bit av mitt favoritglitterpapper från Lawn Fawn: Sparkle carstock Pixie dust.

För det här kortet har jag först distressat bakgrunden med oxides i blått och färgat in lite gult genom MFTs stencil Ray of light och sprayat glitter på utan att torka färgen först (något jag ångrar i efterhand). Sen fäste jag molnkanterna som jag stansat ut från Lawn Fawns glitterpapper (som jag blendat lite blå oxide på) med Avery Elles Pierced Clouds längst ner. Motiven är från Mama Elephants set Unicorns and Rainbows och även texten samt stjärnorna i bakgrunden finns i det setet. Ballongerna kommer från Lawn Fawns Party Balloons och återigen har jag stansat ut från deras glitterpapper. Texten Malin är utskuren med Altenews Tall Alpha dies från cardstock och glitterpapper som jag limmat ihop för att få lite höjd. Stjärnorna i bakgrunden är färglagda med Wink of stella i guld och silver.

Förutom ovan har jag använt flera basprylar som jag nästan alltid har framme:
Neenah Carstock 110lbs för alla motiv jag färglägger med alkoholbaserade pennor. Motiven stämplar jag med Mementos tuxedo black som passar bra till just alkoholbaserade pennor.

Till vattenfärger eller projekt med mycket vatten så föredrar jag Cansons papper och eventuella motiv blir oftast stämplade med Altenews Pigment ink Obsidian eller Versafine Onyx Black.

Jag är för lat för att göra egna kortbaser så det är färdiga i storleken 10,5 x14,8 cm, vita eller kraft. Vanlig slät cardstock går också åt, mest i vitt eller svart.

Detaljer piffar jag till med Glossy Accents, Aqua Shimmer pen/Wink of stella, Sakura gelly roll glaze pen, Sakura gelly roll glitter pen stardust samt vit och svart penna.

Hoppas du blev lite inspirerad, kanske behöver du också bygga upp ett lager med födelsedagskort inför årets alla firanden?

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

Lämna ett svar