CASE: Queen of white space

Jag har alltid tyckt om koncepten CASE och lifta, det är för mig ett av de bästa sätten att sätta fart på kreativiteten. Sanningen att säga så börjar jag ofta med intentionen att CASE:a men jag hinner nästan inte med själv innan alstret stuckit iväg åt ett annat håll och slutar som en lift istället.

Att göra en CASE kan också vara ett jättebra sätt att utmana sig själv och använda färger, tekniker och produkter som man normalt inte använder. Hade jag varit lite modig hade jag valt att härma nån av Susannes underbara layouter eller ett av Hannas art journaling-uppslag men njä…. Jag håller mig lite närmare min comfort zone och har valt att CASE:a vår Queen of white space Tettiz.

Jag tycker att jag lyckats hålla mig väldigt väl till förlagan och till och med använt stämplar från samma tillverkare, Katzelkraft. Min söta drake hittar du här, Tettiz lejon kommer från ett större set som heter Les Jungles.

Även på försök nummer två har jag använt samma märke på stämplarna, denna gång Mama Elephant. Där Tettiz använt Little snowmen har jag valt Little chickie (det är ju ändå mer vår än vinter, åtminstone här i Stockholmsområdet).

Till mina bakgrunder har jag använt distress ink som jag blandat med akvarellfärg i metallic, ungefär som Altenews Metallic watercolor. Likartad effekt kan man uppnå med distress ink och Nuvo shimmer powder om man har såna i sin ägo.

En sak som kan vara bra att komma ihåg om man väljer att lifta eller CASE:a någon är att ge cred till den ursprungliga upphovsmakaren – det är otroligt smickrande och upplyftande att få höra att man kunnat inspirera någon. Som vi här i Pysslotekets DT hoppas att vi gör både lite nu och lite då 🙂

Ha en fortsatt skön lördag!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

1 reaktion på ”CASE: Queen of white space

Lämna ett svar