En bridge-vikning på ett kort med tidsenligt tema

Speciella tider kräver speciella kort. En av mina bästa vänner fyller fyrtio i dagarna. Ingen fest, ingen resa, inget firande med vänner. Då måste man ju kompensera med den mest eftertraktade presenten just nu. ?

Kortet är vikt i en sk. Bridge-card-vikning. Det här är skissen på måtten jag använt för att vika kortet och skära till bron.

Måtten är i tum; 5 tum högt och 10,5 tum brett och så bigar man på 2″ och 3″ från varje kortsida. Kortet blir som ett U med vingar. Bron håller ihop det och det går ändå att få platt för ett kuvert på posten.

Jag har använt papper från de söta pappersblocken från My Favorite Things – Party Patterns och Lawn Fawns block Spring Fling. Här hittar du alla 6tums-block.

Sedan har jag valt de gulligt roliga mössen från Katzelkraft och målat dem med Mini Distress inks som jag har i min lilla förvaringslåda. Eftersom jag använder dem med vattenpensel blir lådan nästan som en ask akvarellfärger och väldigt smidig att ha med sig både för stämpling, infärgning (av tex stenciler) och färgläggning.

Jag har klippt remsor av hushållspapper och rullat till små toarullar som jag sedan fäst med lim på mössen. Det blir en härlig 3D känsla med dessa detaljer och djupet som vikningen ger.

Pratbubblorna är från Lawn Fawns ark Love Letters och A bug deal. Texten är från Mama Elephant Big News.

Bokstäverna och siffrorna har jag även stansat ut i mossgummi så de poppar ut från bakgrunden. En kul och lätt vikning för festliga tillfällen och hoppas ni gillar det busiga motivet också!

Ha en fin pysslig helg och missa inte att gå med i Pysslotekets Facebookgrupp. Dör pågår inte bara Cybercrop just nu som förlängts till 3 maj, vi har också börjat med Live-sändningar där vi DTs småpratar med er medan vi visar upp hur vi gör kort, att journals, olika tekniker mm. Välkommen dit!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar