Födelsedagskort med Altenews stämplar och akvarellfärger

Jag älskar att göra kort i större format, till exempel i A5-format, för då får man riktigt mycket yta att skapa sitt alster på. Här kommer ett födelsedagskort jag gjort till min älskade mamma, som fyller år idag! Hipp hipp hurra!!! Mammas kort spenderar jag alltid lite extra tid och omsorg på, speciellt när jag målar med akvarellfärg.

Till detta kort har jag använt:

 

Jag ville verkligen hitta ett bra stämpelset med stora blommor att färglägga, och detta kunde inte ha passat bättre (”Incredible” – Altenew). Även Altenews akvarellfärger passade väldigt bra för detta kort, då de kan bli väldigt transparenta när man använder rätt ratio vatten och pigment. Det är kanske svårt att tro, men det är tre lager akvarellfärg per blomblad. Jag har använt mig av tekniken ”glazing”, vilket är när man målar med en färg och låter det torka, och sedan målar med ett tunt lager av en annan färg ovanpå, så att det under skiner igenom. Underst är ett skirt lager med rosa, och sedan två lager med ljusblått ovanpå. För att få så svag linje som möjligt från själva stämpeln använde jag en väldigt ljust grå stämpelfärg från Lawn  Fawns Pottery Studio Inc Cube Stack.

Pistillerna på blomman dubbelembossade jag med ett platinumfärgat embossingpulver. Om du vill veta lite mer om värmeprägling, eller heat embossing, har vi en liten video du kan titta på här! Att dubbelembossa betyder rätt och slätt att du har på två lager med pulver så det blir lite extra tjockt och upphöjt. Detta kan man göra på flera sätt, enklast tycker jag är att direkt efter man smält första lagret fort som tusen hälla på mer pulver medans det är varmt, och sedan värma på igen. Men man måste vara snabb som fantomen!

Jag skar ut ordet grattis med en ståldie från Rox Stamps. Jag ville ha ordet upplyft från kortet, så jag skar ut det 4 gånger i vit cardstock, och sedan en gång i blått glitterpapper. Sedan limmade jag ihop dessa för att få till distansen.

Slutligen duttade jag dit prickar med hjälp av en prickig stencil (”Polkadots” från Tim Holtz) och Distress Ink i mjuka pastelliga färger, samt sprätte lite mist i marinblått som avslutande detalj.

Jag älskar den här tekniken för förläggning av blommor, för det ser så skirt och pastelligt ut. Och jag tyckte det blev superfint med pistillerna embossade! Nu är jag nyfiken på att göra detta med fler färger, och kan passa på att tipsa om alla häftiga embossingpulver från WOW! som just nu finns i butiken.

Hoppas alla har en trevlig söndag med lite pysseltid! Vill ni ha lite sällskap så kan ni kika in i Pysslotekets grupp på Facebook! Där pågår vår vårcrop för fulla muggar, och några tjejer i designteamet har kört lite livedemos som finns sparade så man kan se dem i efterhand, där de gjort kort och art journaling. Kika in och säg hej och visa era alster!

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar